5 LinkedIn-tips om beter gevonden te worden

Eén van de belangrijkste kanalen voor recruiters om specialisten te werven is LinkedIn. Om kansen op de arbeidsmarkt beter te benutten is het daarom van belang dat je jezelf goed profileert op LinkedIn. Jacqueline Latjes, recruiter van FORTEC, geeft daarom 5 tips om beter gevonden te worden en op de juiste manier aandacht te trekken.

1

Zorg voor een goede professionele profielfoto (geen vakantiefoto) waarin je in zakelijke kleding in een zakelijke omgeving te zien bent.

2

Pas je headline aan om beter gevonden te worden; zorg voor bepaalde zoekwoorden waarop je door recruiters gevonden wilt worden (voor een veiligheidskundige bijvoorbeeld MVK of HVK).

3

Zorg bij je werkervaring voor een uitgebreide functie-omschrijving. Wat heb je gedaan? Waar was je verantwoordelijk voor? Denk daarbij wederom aan de juiste zoekwoorden.

4

Vraag anderen die jou in je werk hebben meegemaakt om een recommendation te schrijven of je aan te bevelen op vaardigheden die voor jou van toepassing zijn (Skills & Endorsements/Vaardigheden en onderschrijvingen).

5

Zet in de samenvatting op je profiel daadwerkelijk een korte en pakkende samenvatting over jezelf. Denk hierbij aan een bondige omschrijving van jouw expertise en ervaring oftewel jouw toegevoegde waarde voor een organisatie.

FORTEC - professioneel op LinkedIn

Wil je advies over je LinkedIn-profiel? Neem contact op met Jacqueline Latjes voor een vrijblijvende check via 040 29 46 886 of j.latjes@fortec.nl

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.