Aandacht voor week van de RI&E

De veiligheid en gezondheid van medewerkers zijn de twee grootste risicovolle aspecten waar een onderneming mee te maken heeft. Dagelijks werken ondernemers dan ook met hun medewerkers om de werkomgeving zo veilig mogelijk te maken. Een middel ter ondersteuning, is de Risico Inventarisatie & Evaluatie. 

Veilig werkenDe RI&E vormt het fundament van het arbobeleid binnen een organisatie. Wanneer een organisatie weet waar de risico's liggen en hoe groot de risico's zijn (inventarisatie en evaluatie) kunnen werkgevers hier gericht op anticiperen en de juiste maatregelen treffen (plan van aanpak en implementatie). Dit komt uiteindelijk ten goede van de veiligheid en gezondheid van de medewerkers en verbetert processen binnen de organisatie. 

In de week van 13 tot en met 17 juni is het de week van de RI&E. In deze week besteden ondernemers extra aandacht aan dit item binnen hun organisatie. Het doel is om ondernemers te herinneren aan het belang van een up-to-date RI&E. Dit verplichte onderdeel van een onderneming wordt vaak als lastig en tijdrovend gezien. Echter hoeft dit niet het geval te zijn, in tegendeel zelfs.

FORTEC specialisten ondersteunen opdrachtgevers onder andere bij het opstellen van de RI&E, het plan van aanpak wat hieruit voortkomt en de implementatie hiervan. Onze veiligheidskundigen hebben veel ervaring in verschillende branches. Van grote bouwprojecten in de infra tot chemische organisaties en de processen die daarbij komen kijken, FORTEC zet specialisten in om de werkomgeving zo veilig mogelijk te maken. 

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.