agrarische controle met VTH-specialist Ellen Bruijs

Tijdens een eerdere afspraak vertelde FORTEC-specialist Ellen Bruijs in gesprek met VTH-recruiter Karlijn Swaans enthousiast over haar werkzaamheden als toezichthouder milieu bij de Omgevingsdienst Brabant-Noord in 's-Hertogenbosch: "Ik controleer of bedrijven werken conform wet- en regelgeving op het gebied van milieu. Niet iedereen ziet je graag op bezoek komen, maar dat maakt het werk juist uitdagend. Mijn werklocatie is iedere dag anders. Van veehouderij tot industrie en op kantoor." Aan het einde van het gesprek werd de afspraak gemaakt dat Karlijn haar rubber laarzen aan zou trekken om een middag met Ellen mee te lopen. "Ik vind het interessant om vakinhoudelijke gesprekken te voeren met onze specialisten, maar ik ben nog steeds heel erg benieuwd hoe het er in de praktijk aan toe gaat".

"Of mijn bezoek aangekondigd is hangt af van het type bedrijf", zegt Ellen terwijl zij en Karlijn het erf van een veehouderij in Erp oplopen; "Meestal kondig ik mijn bezoek liever aan zodat er tijd en gelegenheid is om mij rond te leiden." Tijdens de inspectie let Ellen op allerhande zaken. Bijvoorbeeld de mestopslag, de voeropslag, asbest, de koelinstallatie of de dieseltank. Alles moet aan de gestelde eisen voldoen en goed gedocumenteerd zijn.". Karlijn is onder de indruk: "Het valt me op hoeveel actuele en specialistische kennis je als toezichthouder paraat moet hebben om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren". VTH-specialist Ellen kan dit beamen; ‘’En vergeet niet dat het levelen met de bedrijfshouder ook heel belangrijk is, het is altijd de vraag wat voor type persoon je tegenover je zult krijgen’’.

FORTEC - toezichthouder Ellen Bruijs - VTH-recruiter Karlijn SwaansFORTEC - toezichthouder Ellen Bruijs - VTH-recruiter Karlijn Swaans

FORTEC - toezichthouder Ellen Bruijs - VTH-recruiter Karlijn Swaans

Klik hier voor het eerdere artikel: FORTEC VTH op bezoek bij specialist Ellen Bruijs

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.