Bewust netwerken

Door een beroep te doen op de kracht van een netwerk kunnen ambassadeurs gecreëerd worden die continu nieuwe contacten aanbrengen. Om dit te bereiken is het van belang optimaal gebruik te maken van dat netwerk. Fortec is dan ook voortdurend bezig met het uitbouwen van het netwerk én met het onderhouden ervan. Netwerken kan iedereen, maar je moet er wel bewust mee bezig zijn. Om deze bewustwording te creëren, dan wel te verbeteren vinden er bij Fortec workshops plaats over de nieuwe manier van netwerken.

Gemiddeld kent iedereen ongeveer 500 mensen. Velen maken echter onvoldoende gebruik van dit netwerk, terwijl het bijzonder nuttig is om dit wel te doen: maak gebruik van je netwerk, onderhoud contacten en verzorg ze. Investeren in je netwerk is immers belangrijk, om er later profijt van te hebben. Het is ook van belang om de hoogte te zijn van de bezigheden van de personen in je netwerk. Weet van elkaar wat men doet en waar men zich mee bezig houdt, dan kan iedereen elkaar helpen. Het sleutelwoord bij netwerken is vertrouwen. We werken allemaal het liefste samen met iemand die we kennen, van wie we weten wat we kunnen verwachten. Netwerken is een manier om daarvoor te zorgen.

Netwerken via social media is van steeds meer toegevoegde waarde. Met name het gebruik van linkedIn is zakelijk gezien zeer interessant. Ook bij deze vorm van netwerken is het van belang er bewust mee om te gaan. Weet wie in het netwerk zit en wat men doet. Groepen en discussies helpen om de juiste personen aan je netwerk toe te voegen.

De juiste manier van netwerken leert men door het toe te passen. De workshops binnen Fortec geven praktische handvatten om tot optimaal en bewust gebruik te maken van het eigen netwerk.
Fortec deelt graag zijn kennis over netwerken. Heeft u interesse in de netwerkcursus van Fortec, neem dan contact op met divisiemanager Bart Christophe, via telefoon 040 29 46 886 of per e-mail: b.christophe@fortec.nl

Alvast enkele do’s en dont’s bij netwerken:

do’s

  • Ken de onderwerpen waarin de mensen uit je netwerk geïnteresseerd zijn. Als je wat over die onderwerpen hoort, laat dat de ander dan weten.
  • Wanneer iemand uit je netwerk aangeeft hulp te kunnen gebruiken, wees dan bereid een dienst te leveren.
  • Bedank een ander na een contactmoment. Doe dit zo snel mogelijk en refereer aan de besproken onderwerpen of gemaakte afspraken.

dont’s:

  • Laat niet alleen wat van je horen als je iemand nodig hebt.
  • Zet mensen niet onder druk je van dienst te zijn.
  • Resultaat uit netwerken vergt tijd.
  • Vertrouwen is een belangrijk beginsel bij netwerken. Doe niets dat het vertrouwen in jou kan beschamen.
  • Doe geen loze beloftes. Als je iets toezegt, kom dit dan na.

 

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.