“Bijzonder van toezichthouder bouw zijn is het technische aspect in combinatie met het menselijke aspect”

Wim is toezichthouder bouw in hart en nieren. In 1976 is hij zijn carrière begonnen als ambtenaar bouw- en woningtoezicht bij gemeente Gemert, later gemeente Gemert-Bakel. Vanaf dat moment is hij zijn specialisme op het gebied van bouw- en woningtoezicht verder gaan ontwikkelen. Na 20 jaar in dienst van de overheid te zijn geweest, heeft Wim zijn eigen bedrijf, Salet Bouwmanagement, opgezet. Vanuit zijn eigen bedrijf heeft Wim voor verschillende gemeenten, particulieren en woningbouwverenigingen gewerkt.    

Wim Salet

Op dit moment is Wim via FORTEC als toezichthouder bouw werkzaam bij gemeente Schijndel. Deze functie is hem, naar eigen zeggen, op het lijf geschreven. “Ik controleer de verleende omgevingsvergunningen tijdens de realisatiefase, daarbij controleer ik of er conform de vergunning wordt gebouwd. Dit doe ik onder meer op technisch en constructief gebied, waarbij ook gezondheidsaspecten van belang zijn. Daarnaast behandel ik binnengekomen klachten die bouwgerelateerd zijn.” Juiste en volledige verslaglegging is hierbij van belang, zodat collega’s altijd up-to-date projecten kunnen inzien. “Ik doe dit door ieder bezoek, ieder gesprek en elke controle vast te leggen met behulp van relevante foto’s en het bijhouden van notities. Mijn bevindingen bevestig ik aan de aannemer of klant. Ik heb gestructureerd werken hoog in het vaandel staan, en dat is waar gemeente Schijndel ook naar op zoek was.”

Bij zijn vorige werkgever, ook een gemeente, hoorde Wim via een collega over FORTEC. “Mijn collega raadde Camiel Lentjes van FORTEC aan. Met Camiel zijn specialisme en ervaring op het vakgebied VTH is hij goed op de hoogte van wat er speelt bij de (lokale) overheid en waar de klant, in mijn geval de gemeente Schijndel, behoefte aan heeft. Dezelfde week zaten we al met elkaar om tafel en hebben we onderzocht welke rol en opdrachtgever het beste bij mij past. We hadden gelijk een klik. Nog geen week later kon ik bij gemeente Schijndel op gesprek en binnen een week kon ik starten. FORTEC heeft een perfecte match gemaakt, en dat waardeer ik zeer.”

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.