Blik op de toekomst bij Young NVVK bijeenkomst

KVM-projectmanagers Leroy Kluijtmans en Erik Veldman bezochten donderdag de Young NVVK-bijeenkomst bij de BAM. Mede door het bezoeken van deze informatieve en interactieve bijeenkomsten blijven onze projectmanagers op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied.

BAM infra Consult vertelde over de toekomst binnen de bouw-branche, waar KAM een belangrijk onderdeel van is. Zo worden ontwerpen gemaakt met behulp van 3D-, 4D- en 5D-modellen. Dankzij ‘Virtual Reality’-brillen kregen alle aanwezigen een realistische indruk van de omgeving en bijbehorende gevaren tijdens de bouw. Deze techniek is nu al in gebruik en de verwachting is dat dit de komende jaren gaat uitbreiden.

Leroy Kluijtmans
Leroy Kluijtmans probeert Virtual Reality-bril.

FORTEC-specialist Kenny Dumont werkt als KAM-coördinator bij de BAM. Hij presenteerde na de sparringsessie een aantal resultaten. Hij vertelde over de verwachtingen naar aanleiding van de gestelde casussen over de toekomst van de VR-technologie, de risico’s van dergelijke technologie en in welke branches de VR-bril nog meer gebruikt wordt. Door het gebruik van deze techniek kunnen er op het gebied van veiligheid gemakkelijker de nodige maatregelen getroffen worden. Mogelijke risico’s die je op tekening niet ziet, kun je met VR mogelijk wel zien. Een ander voordeel is dat je met deze techniek ook op afstand het project kan bekijken en je niet daadwerkelijk naar locatie toe hoeft. Bovendien is het eenvoudiger om scenario’s zoals ontruimingsoefeningen na te bootsen.  

Het was een interessante bijeenkomst waarbij jonge veiligheidskundigen enthousiast meedachten over mogelijkheden en risico’s van deze ontwikkelingen.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.