Bouw nieuwe pier en terminal op Schiphol veilig dankzij FORTEC-specialist Lars Goes

Als je onlangs op Schiphol bent geweest is je ongetwijfeld opgevallen dat er veel verandert. Vlakbij de ingang van de terminals is men bezig wegen te verleggen en de ondergrond klaar te maken voor de opbouw van een nieuwe terminal. FORTEC-specialist Lars Goes is hier dagelijks verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving.

‘Safety walk’, ‘toolbox’, ‘veiligheid’ ‘, een paar termen die FORTEC-specialist Lars dagelijks tegenkomt in zijn functie als ESSH coördinator. Zijn opdracht voert hij uit bij Landside Infrastructure Schiphol en dan met name op het buitengebied (side). Het project beslaat een totaal van 200 verschillende kabels verleggen, 40 kilometer nieuwe leidingen en 90 kilometer nieuwe kabels. Dit project is het grootste verleggingsproject van kabels en leidingen ooit op Schiphol.  

Lars Goes“We zijn nu bezig met het aanpassen van de landzijdige infrastructuur. We zorgen dat kabels en leidingen op hun definitieve plek komen. Daarnaast bouwen we wegen naar de nieuwe terminal. Bestaande wegen en inritten moeten we daarvoor omleggen. Dit alles om de bouw van de nieuwe pier en terminal mogelijk te maken, terwijl alle bedrijvigheid ook 24/7 door moet gaan.” Aldus Lars.

De dag van een ESSH coördinator
Een ESSH coördinator zijn dag ziet er altijd anders uit. Maar er zijn wel enkele terugkerende werkzaamheden. “Wij beginnen iedere dag met de dag-start. Dit bestaat uit een korte terugblik naar de dag ervoor, met positieve punten en verbeterpunten. Daarna bespreken we de eventuele risico’s van de werkzaamheden die voor vandaag gepland staan.” Vervolgens is het aan Lars de taak om zijn eerste ronde van de dag over de werkplaats te lopen, om te kijken of er onveilige situaties voorkomen. Ook is Lars direct aanspreekpunt voor alle medewerkers die vragen of opmerkingen hebben over veiligheid op de werkvloer. “Ik verzorg dan ook de wekelijkse toolbox, waarbij een incident of trend die op dat moment heerst uitgelicht wordt”.

Capital programme
Alle bouwprojecten omtrent het realiseren van de nieuwe pier en terminal vallen onder de naam het capital programme. Dit programma zorgt ervoor dat de verschillende, omvangrijke en complexe projecten optimaal op elkaar afgestemd en aangestuurd worden. Dit is noodzakelijk, omdat tijdens de bouw en verbouwing de luchthavenoperatie gewoon doorgaat. “Super tof dat ik dankzij FORTEC een bijdrage kan leveren aan dit gigantische project.”

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.