"Iedere oplevering van een bouwproject is een feestmomentje!" Aldus FORTEC-specialst Theo Wijen

Wat is er nu leuker dan de officiële oplevering van bouwprojecten die jij gecoördineerd hebt? Voor FORTEC-specialist Theo Wijen is iedere oplevering een feestmomentje. “Ik probeer bij iedere oplevering een kijkje te nemen. Het geeft altijd een goed gevoel als een woning tijdig en binnen het gestelde budget en naar tevredenheid wordt opgeleverd aan de opdrachtgevers!”

Lees meer bouw

FORTEC-specialist Karen Kamp zorgt voor veiligheid op de werkvloer

FORTEC-specialist Karen Kamp wordt als KAM-coördinator ingezet bij KWS Roosendaal/Sas van Gent, Aquavia in Sas van Gent en M.J. Oomen riool- en betontechniek in Sprundel. Gezamenlijk realiseren deze drie bedrijven projecten in de wegenbouw en waterwerk, met name in de omgeving Zeeland en West-Brabant. Van kleinschalige lokale tot omvangrijke complexe multidisciplinaire projecten. Karen is verantwoordelijk voor duidelijke richtlijnen en regels op het gebied van veiligheid en gezondheid (Kwaliteit Arbo en Milieu) op het werk.

Lees meer KVM

FORTEC-specialist Wim Roijackers pakt waterproblematiek gemeente Deurne aan

De nieuwsberichten, foto’s en filmpjes in gemeente Deurne liegen er niet om. ‘Deurne getroffen door noodweer: straten blank’ – ‘Wateroverlast en bomen omver in Deurne na forse regenbui’ – ‘Deurne opnieuw getroffen door wateroverlast: straten blank, rioolputten overstromen’. Zomaar een greep uit de berichten die in 2016 en 2017 naar buiten kwamen.

Zelfs na al getroffen maatregelen, bleven de straten blank. Een mooie uitdaging voor FORTEC-specialist Wim Roijackers, die als projectleider infra bij gemeente Deurne de waterproblematiek mee aanpakt.

Lees meer Infra

Werken als FORTEC-handhavingsjurist bij gemeente Heeze-Leende

Als handhavingsjurist werk je soms met zeer sterke middelen. Jeroen Meesters ervaart dit als junior handhavingsjurist bij gemeente Heeze-Leende. Als iemand de regels niet naleeft, dan kunnen er een paar zaken aan de hand zijn. Kent iemand de regels niet? Of is het onkunde? “We proberen zaken altijd eerst informeel op te lossen. Lukt dat niet, dan moeten we toch overgaan tot handhaven. Het zijn ingrijpende middelen die opgelegd kunnen worden. Stel, iemand krijgt een dwangsom van €15.000,-, dat is een bedrag dat niet iedereen op de plank heeft liggen. Het is belangrijk dat je dit zorgvuldig oplegt.”

Lees meer VTH

FORTEC-specialist John Verharen optimaliseert HSEQ

FORTEC-specialist John Verharen is mede verantwoordelijk voor Veiligheid, Gezondheid, Milieu en Kwaliteit. Hij voert een project uit bij Apleona Nederland. Deze organisatie zit niet alleen in Nederland maar is wereldwijd operationeel. De organisatie in Nederland is sinds kort opgezet en leunt op het gebied van HSEQ nog veel op de moederorganisatie. Alle certificaten, contractuele eisen implementeren, processen implementeren, beschrijvingen maken, RI&E’s opstellen en bijvoorbeeld procedures beschrijven zijn ze nu zelfstandig aan het opbouwen.

Lees meer KVM
zichtbaar: 1 t/m 5 van de 37