Dag van de bouw telt miljoenste bezoeker

Ongeveer 90.000 mensen hebben zaterdag de tiende editie van de Dag van de Bouw bezocht. 175 projecten hadden hun deuren opengesteld. In 2005 was de eerste editie, dit jaar is de miljoenste bezoeker ontvangen.

“Nederland is nog lang niet af”, zei voorzitter van Bouwend Nederland, Maxime Verhagen. “Er moet veel gebeuren. De bezoekers konden goed zien wat we allemaal in huis hebben. Bouwers maken Nederland mooier en beter.” Samen met de burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma, gaf Verhagen het startsein bij de brug in Almere die deel uitmaakt van het grootste infraproject in ons land, SAAone. “De 175 locaties staan symbool voor de duizenden plekken waar we bouwen, verbouwen en onderhouden”, zei Verhagen.

De meest bezochte projecten waren dit jaar de A2 bij Maastricht, de Penitentiaire Inrichting Zaanstad, A4 bij Delft-Schiedam en De Centrale As in Hurdegaryp. Ook de A’dam Toren Amsterdam, OV Terminal in Arnhem, De Kampanje in Den Helder en de Noordzuidlijn in Amsterdam waren populair.

FORTEC-projectmanager Peter Matheij bezocht het station van Eindhoven om de nieuwe reizigerspassage te bekijken die medio 2016 gereed is. De nieuwe passage is ontworpen door architecten- en ingenieursbureau Arcadis. Naast de bestaande passage wordt een 13 meter brede passage gebouwd met aan weerszijde winkel- en horecagelegenheden. De nieuwe passage wordt verbonden met de huidige passage die een verblijfsfunctie krijgt.

   

   

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.