“De afwisseling tussen het buiten- en binnen werken vind ik super!” Aldus FORTEC-specialist Joost Nouwen

FORTEC-specialist Joost Nouwen is sinds 7 augustus werkzaam als toezichthouder bouw bij FORTEC. In deze rol is Joost verantwoordelijk voor het toezicht houden op nieuwbouw en bestaande bouw bij de Gemeente Helmond en toetst hij op veiligheid, constructieve veiligheid en bouwbesluiten.

De afwisseling in buiten- en binnen werken vindt Joost prettig, en hier heeft hij dan ook bewust voor gekozen. Na 15 jaar als zelfstandig timmerman gewerkt te hebben wilde Joost ook graag eens aan de andere kant van de tafel komen te zitten. Daar kan hij zijn jarenlange praktijkervaring inzetten voor anderen.

“Dat vind ik echt super! Doordat ik zelf jarenlang op de bouw heb gestaan weet ik hoe het praktisch in zijn werk gaat en merk ik technische dingen sneller op. Ook kan ik goed advies geven aan mensen op het gebied van bouwtechniek en hiermee bijdragen aan een beter eindresultaat. Ik spreek dan ook hun taal.

Op het moment ben ik vooral bezig om alle ins en outs rondom de wetgeving onder de knie te krijgen. Voorheen hield ik me niet bezig met dergelijke zaken, maar ik vind het leuk om nu ook het voortraject mee te maken. Hierin controleer ik de vergunningen die verleend zijn, waar de vergunningverlener op getoetst heeft, waar de vergunning aan moet voldoen en wat de wettelijke bepalingen voor de vergunning zijn. Momenteel maak ik nog wel eens gebruik van de kennis van mijn collega’s, maar in de komende periode wil ik me ontwikkelen tot zelfstandig werkend toezichthouder bouw. Kortom een toezichthouder die van de hoed en de rand weet en op locatie al uitgebreid en volledig advies kan geven. FORTEC helpt me daar ook bij met opleidingen, zo ben ik vorige week gestart met de opleiding ABW 1.

Ik ben heel blij met de kans die FORTEC mij heeft gegeven, ze hebben echt naar mijn wensen geluisterd en met mij meegedacht. Zo solliciteerde ik in eerste instantie op een compleet andere vacature, maar kwam er naar verloop van tijd naar boven dat de functie van toezichthouder een stuk beter aansloot bij mijn wensen.”

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, of wil je weten wat FORTEC voor jou kan betekenen? FORTEC begeleidt ook jou graag naar een vervolgstap in je carrière. Neem voor meer info contact op met Björn Borrenbergs, projectmanager VTH, via b.borrenbergs@fortec.nl of 06 213 70 388.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.