Door FORTEC kon ik mijn carrièreswitch realiseren

Bij FORTEC bieden wij onze specialisten de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Dit kan door het bijwonen van vakinhoudelijke events, het volgen van cursussen en ook door het volgen van een opleidingstraject. FORTEC-specialist Koop Mast heeft de mogelijkheid gekregen om een op maat gemaakt opleidingstraject te volgen, waardoor wij hem nu mogen feliciteren met een nieuwe carrière! 

Met een bedrijfskunde-achtergrond, gewerkt als docent Nederlands op het mbo, is hij nu gestart als toezichthouder milieu bij de Omgevingsdienst Noord-Veluwe. Ongeveer een jaar geleden is Koop gestart met zijn opleiding bij FORTEC en hij werkt nu zelfstandig als toezichthouder met een berg nieuwe kennis en ervaringen. Hoe heeft Koop de juiste kennis verkregen om deze carrièreswitch te kunnen bewerkstelligen?

Carrièreswitch

In zijn werk hecht Koop veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid, zijn docentschap sloot daar mooi op aan. Maar na 15 jaar werd het voor Koop tijd om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten. Maar wat dan? 

Koop is de zoektocht aangegaan en kwam, door zijn maatschappelijke betrokkenheid én zijn passie voor natuur en milieu, uit bij het ruimtelijk domein en overheidsinstanties. Hij is gaan solliciteren en kwam uit bij FORTEC en de Omgevingsdienst Noord-Veluwe. Beide partijen zagen potentie in Koop en samen hebben zij gekeken naar de mogelijkheden en een functie die bij hem zou passen. Toezichthouder milieu is hieruit voort gekomen, dit zag Koop ook als een mooie uitdagende stap en functie die bij hem zou passen.

‘’Tijdens de eerste kennismaking met Koop zag ik direct de kwaliteiten van een toezichthouder. Ik ben dan ook niet verbaasd over waar hij nu staat in zijn ontwikkeling. Ik zie dan ook een mooie toekomst voor hem weggelegd binnen onze Omgevingsdienst.’’ Aldus Joannes van Deutekom, resourcemanager Omgevingsdienst Noord-Veluwe.

 

Opleidingstraject

Om Koop aan een vliegende start te helpen is hem een opleidingstraject aangeboden vanuit FORTEC in samenwerking met de Omgevingsdienst Noord-Veluwe.

Het traject heeft ongeveer een jaar geduurd en bestond uit:  

Koop Mast opleidingstraject

  • E-learningmodule (wet- en regelgeving).
  • Zelfstudie (theorie en praktijk).
  • FIT sessies – Op inhoud was er ruimte om vragen uit de praktijk te stellen die beantwoord werden door twee trainers. 
  • VIP gesprekken: op competentie- en vaardighedenniveau en ook om te sparren over hoe het gaat. 
  • Praktijkonderdeel bij de Omgevingsdienst Noord-Veluwe. Samen met een mede toezichthouder: controles voorbereiden, uitvoeren en uitwerken.
  • Evaluatiemomenten met FORTEC.  

Verder heeft Koop veel geleerd in zijn opleidingstraject van het meekijken, meelopen en praten met ervaren toezichthouders. Waar moet je op letten? Wat moet je altijd meenemen? Wat mag je wel doen? Wat mag je niet doen?

“Het opleidingstraject bij FORTEC is een aanrader”

Koop Mast opleidingstraject

Koop raadt het opleidingstraject iedereen aan. Hij vertelt hier meer over in dit artikel. Verder lees je hier ook hoe Koop het opleidingstraject heeft ervaren, wat indruk op hem heeft gemaakt en hoe hij terugkijkt op zijn ervaringen bij FORTEC.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.