“Door het voortvarend handelen van FORTEC kon ik binnen enkele weken al weer aan de slag als handhaver!”

Harm Harmsen bij Omgevingsdienst Veluwe IJsselAls toezichthouder milieu bij Omgevingsdienst Veluwe IJssel controleert FORTEC-specialist Harm Harmsen of bedrijven voldoen aan de milieuregelgeving. Samen met FORTEC-specialist Sjors den Boogert is hij verantwoordelijk voor het milieutoezicht bij de Omgevingsdienst. “Op dit moment controleer ik vooral bedrijven met propaantanks. Naast de controles zorg ik dat deze tanks, vanwege het explosie/brandgevaar, goed worden opgenomen op de geactualiseerde risicokaart. Dit doe ik door onder meer te zorgen dat de coördinaten, en dus de risicocontouren, bekend zijn. Maar risico’s worden pas beteugeld als aan alle regelgeving is voldaan. Ik draag daar graag aan bij.”

Bjorn Borrenbergs en Harm HarmsenHarm is jaren werkzaam geweest als milieuhandhaver bij vijf gemeenten. Daar heeft hij de introductie van het activiteitenbesluit meegemaakt. De verdere ontwikkeling hiervan heeft hij niet meegekregen, omdat hij in die tijd heel ander werk is gaan doen. Maar zijn interesse voor handhaving en milieu bleven. Daarom nam hij contact op met FORTEC. De terugkeer in het vak was toen snel geregeld. “Door het voortvarend handelen van FORTEC kon ik binnen enkele weken al weer aan de slag als handhaver. Het bezoeken van bedrijven in mijn oude rol voelde meteen vertrouwd. Wel merkte ik dat ik qua regelgeving weer de boeken in moest. Het activiteitenbesluit kwam er om een veelheid aan branchegerichte AMvB’s te vervangen en de milieuregelgeving eenvoudiger te maken. Of dat doel is geslaagd betwijfel ik eerlijk gezegd. Ik zie vooral een verdere juridisering van het milieurecht, maar ik heb er altijd al veel genoegen in gehad om in de milieuwetgeving te duiken en uit te pluizen. Dit biedt een leuke wisselwerking tussen het veldwerk en het kantoorwerk. Dat past perfect bij mij en ik kan nog zeker verder ontwikkelen in dit mooie vak.

De doortastende aanpak van FORTEC en hun dienstverlening hebben indruk op mij gemaakt. Doordat FORTEC investeert in lange termijn relaties met hun opdrachtgevers en ze zeer betrokken zijn, hebben zij voor mij als specialist snel en een positief resultaat bereikt.
Kortom, ik heb het enorm naar mijn zin bij Omgevingsdienst Veluwe IJssel, en roem graag de kwaliteit en collegialiteit die daar in huis is. Mijn samenwerking met FORTEC is ook erg positief, en ik hoop deze dit jaar en het komende jaar verder vorm te kunnen geven.”

Wil jij net als Harm een terugkeren in het vak van toezichthouden en handhaven of ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Neem contact op met Björn Borrenbergs, projectmanager VTH, via b.borrenbergs@fortec.nl of 06 213 70 388. Hij vertelt je graag hoe FORTEC je hierbij kan ondersteunen.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.