“Door praktijkervaring te delen met het asbestteam helpen we elkaar verder in onze projecten”, aldus toezichthouder asbest Michael van der Mei

Team Asbest

FORTEC-specialist Michael van der Mei maakt deel uit van het FORTEC asbestteam bestaande uit toezichthouders en vergunningverleners, die actief zijn bij omgevingsdiensten in het hele land. “Frank van den Langenberg is sinds januari van dit jaar coördinator van het asbestteam, ik kan altijd bij hem terecht om te sparren over complexe asbestzaken of wijzigingen in de wetgeving. Hierdoor kan ik nog efficiënter en effectiever te werk gaan. Ik kijk dan ook uit naar de eerste interactieve Asbestbijeenkomst op 25 april”, aldus Michael.

Toezichthouder asbest bij Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant

Michael is toezichthouder asbest bij FORTEC. Hij houdt toezicht op asbestverwijderingsprojecten in opdracht van- en namens gemeenten bij Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant. “Vanuit de werkverdeler ontvang ik mijn opdracht betreft asbestsanering. Dit kan een binnen of buiten sanering zijn, bij een particulier of een bedrijf ”, aldus Michael.

Bij aankomst op de locatie maakt hij eerst kennis met de opdrachtgever en controleert hij of de administratie op orde is. Zo moet uit de aanwezige en geldige persoonscertificaten blijken dat iedereen vakbekwaam is. Als de administratie op orde blijkt start hij met de controle van de sanering. Hierbij wordt gekeken of de sanering gaat volgens de geldende Wet- en regelgeving. Uiteindelijk legt Michael de bevindingen vast in een rapport van bevindingen.

Iedere dinsdagochtend heeft hij samen met zijn asbestteam een asbest overleg. “Tijdens dit overleg bespreken we eventuele veranderingen in de Wet- en regelgeving, bespreken we een aantal praktijk casussen en probleemgevallen. Door deze kennis met elkaar te delen helpen we elkaar verder in onze projecten”.

Werken bij FORTEC

Michael is werkzaam geweest in de milieubranche bij ingenieurs- en adviesbureaus, overheden en semioverheden, waarvan de laatste 2 jaar als adviseur bodem en asbest, afdeling vergunningen, toezicht en handhaving bij gemeente Schiedam. “Omdat het voornemen is de asbest toezicht taken landelijk onder te brengen bij omgevingsdiensten sprak de vacature toezichthouder asbest bij FORTEC mij direct aan”.   

“Ik ben op 3 december 2018 begonnen bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant en vlieg vanaf 5 december solo. Het was wel even wennen aan de voor mij onbekende administratieve afhandeling en procedures, maar ook dat heb ik inmiddels onder de knie. Gezien mijn achtergrond en ervaring kan ik structureel mijn bijdrage kan leveren bij de Omgevingsdienst en FORTEC.”

Wil jij net als Michael ook onderdeel worden van het FORTEC asbestteam? Bekijk dan hier alle VTH-vacatures of neem voor meer informatie contact op met Björn Borrenbergs.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.