Een carrière begint als student

De toekomst
Hoe je het ook wendt of keert; de huidige studenten zijn de toekomst. Niks is dus belangrijker dan de studenten hier op voor te bereiden door middel van een stage. Door een goede begeleiding vanuit het bedrijf is het nut van een stage het grootst. Fortec staat bekend door de goede begeleiding van medewerkers. Deze lijn trekken we ook door naar onze stagiaires.

Bij veel opleidingen is de stageperiode een verplicht onderdeel van de studie. Het doel van deze stages is om studenten wegwijs te maken in het reilen en zeilen van een bedrijf en een aanvulling op de theorie die zij mee hebben gekregen vanuit de opleiding. Vanzelfsprekend kunnen studenten hier hun voordeel uit opdoen. Fortec heeft kennis – en het delen ervan – hoog in het vaandel staan. Ieder half jaar wordt dan ook een student uitgenodigd, zodat Fortec zijn kennis kan delen met de student.

Hoewel begeleiding een belangrijk ingrediënt is voor een succesvol verloop en afronding van een stageperiode, staat ook zelfstandigheid van de stagiaire hoog in het vaandel. Door middel van zelfstandigheid leren mensen het snelst. Vaak gaat dit in het begin gepaard met vallen en opstaan. Door een goede controle van ervaren medewerkers wordt gelukkig elke werkzaamheid tot een goed einde gebracht.

Vaak is het erg verfrissend om jongeren in het bedrijf werkzaam te hebben, omdat zij vaak een andere blik op zaken hebben dan werknemers die al langere tijd werkzaam zijn. Kennis van de ervaren medewerkers wordt overgedragen op de jongere generatie. Bovendien is het aanbieden van leerplekken een mooie kans om aankomend talent te scouten en/of jongeren te interesseren voor het vakgebied en het bedrijf.

Commercieel
Fortec staat voor commercialiteit, effectiviteit en no-nonsense. De commerciële functies binnen het bedrijf zijn essentieel, wat het interessant maakt voor stagiaires om hier te werken. Een commerciële omgeving vereist een goede kennis van marktmechanismen binnen en buiten het eigen bedrijf. Een stagiaire weet waarom diensten of producten succes hebben en andere niet en kent en herkent de behoeften en wensen van klanten en medewerkers.

HBO-student en zelf een voorproefje nemen op je carrière door een stage bij Fortec? Klik hier.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.