Erik Veldman, spitsentrainer bij het IMPACT-programma

Erik Veldman - spitsentrainer bij FORTEC IMPACT

 

Het IMPACT-programma is opgezet om nieuw talent binnen de FORTEC-organisatie te helpen groeien naar functie-volwassenheid en zodoende direct impact te maken. Erik Veldman, projectmanager KVM, is coach binnen het traject. Hij vertelt hoe dat gekomen is:

"Ik was een half jaar geleden zelf in gesprek met onze manager Bart Christophe. We hadden het over mijn ambities en mogelijke vervolgstappen in mijn carrière. Ik wist dat ik nog niet wilde leidinggeven, maar wel al de eerste stappen wilden zetten in een rol als coach. Op dat moment had ik nog niet gehoord van de plannen met het IMPACT-programma, maar het kwam precies op het juiste moment voorbij. In het programma ligt namelijk heel veel aandacht bij het ‘leren-door-te-doen’. Daarbij is het essentieel dat er een coach is die de deelnemers constant begeleidt op competenties. Zo rolde ik dus in mijn rol als coach: de spitsentrainer.

 

Spitsentrainer

Bij de voetbalclub heb ik al vaker opgetreden als trainer. Nu ben ik dat ook aan het doen binnen het IMPACT-programma. Daar zitten best veel overeenkomsten in: je bent steeds op zoek naar de manier waarop je de specifieke talenten van je spelers nog beter uit de verf kunt laten komen én je laat ze tegelijkertijd de fijne kneepjes van het vak zien.

Persoonlijke valkuilen en ontwikkelpunten

Het is onze taak om het verfrissende élan van de nieuwe IMPACTers overeind te laten, maar tegelijkertijd ook te combineren met de effectiviteit die je krijgt door te waken voor de valkuilen en te sturen op de persoonlijke ontwikkelpunten. Die hebben Willeke en de trainer (Emile) opgesteld met iedere afzonderlijke deelnemer aan het programma (zie ook het artikel van Teun: Ik voel me VIP). Dat is een leuke en uitdagende balanceeract.

Balanceren

Mijn eigen ontwikkeling heeft ook veel te maken met het vinden van balans, maar dan in de coachingsrol. Je moet laten zien hoe dingen werken maar ook weer niet teveel helpen. Ze moeten vooral de tools krijgen om dingen zelf handiger/beter/efficiënter te doen. Mijn aandacht zal daarbij steeds liggen op het acteren op de competenties en drijfveren van iedere specifieke deelnemer. Door ze te coachen, te bevragen en van feedback te voorzien, kunnen ze hier snel stappen in maken.

Voor nu is het allereerst de herhaling in de processen zien te krijgen. Dat is voor mijzelf ook goed, want dat is ook niet altijd mijn sterkste kant geweest. Ik leer dus lekker met ze mee.

De eerste successen zijn er inmiddels dus er valt af en toe al wat te vieren. Dat maakt het nog extra leuk ook!"

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.