Femke Machiels over haar werkzaamheden als KAM-coördinator bij BAM

FORTEC-specialist Femke Machiels werkt sinds oktober als KAM-coördinator bij BAM Infra Nederland, voor de afdeling Regionaal Wegen Oost. Femke is bij BAM Infra voor meerdere projecten verantwoordelijk op het gebied van KAM in de regio Oost, zoals het bouwrijp maken van woningbouw locaties in verschillende gemeenten, het herinrichten van wegen in onder andere Nijmegen en het rioolonderhoud in bijvoorbeeld Apeldoorn.

Onze recruiters gaan het gesprek aan met specialisten om hun vakinhoudelijke kennis up-to-date te houden, te weten te komen wat er speelt in het werkveld én om het persoonlijke gesprek aan te gaan; waar krijgen onze specialisten energie van? Dit keer is Shereen van den Boogaard, recruiter KVM, in gesprek gegaan met onze specialist.

Groot project, grote uitdaging en een groot netwerk

Femke MachielsHet onderdeel ‘Regionaal Wegen Oost’ van BAM Infra, waar Femke werkzaam is, houdt zich onder andere bezig met het onderhouden van riolering. Op dit moment is Femke betrokken bij het rioolonderhoud voor de gemeente Apeldoorn. Eén van de uitdagingen binnen dit project is het verwijderen van asbesthoudende moffenkit. Femke verzamelt, ter ondersteuning van dit project niet alleen informatie bij de bodemdesk van BAM, maar ook bij haar FORTEC collega`s. “Via FORTEC bevind ik mij in een groot netwerk met specialisten in vergelijkbare functies met ieder een eigen expertise. Zo heb ik altijd de mogelijkheid om met hen te sparren over hoe zij met bepaalde praktijksituaties omgaan. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook erg handig!”

Betrokkenheid op projecten

De betrokkenheid van Femke bij een project, begint al in de tenderfase. Ze denkt hierin onder andere mee over het onderwerp veiligheid; “welke situaties kunnen zich voordoen en hoe kunnen én moeten we daarin handelen?”.

In de uitvoeringsfase bezoekt Femke zoveel mogelijk de projectlocatie om een concreet beeld te krijgen van het werkveld, maar ook om de betrokkenheid met het team te behouden. Zo vertelt ze aan Shereen: “Het leukste aan mijn werk vind ik vooral dat het gaat om de mensen in het werkveld. Zij zijn de ruggengraat van de organisatie en werken dagelijks in situaties die gevaarlijk kunnen zijn. Het geeft mij een goed gevoel om onderdeel te zijn van een bedrijf wat dit begrijpt en waarbij we elke dag een gezamenlijke inspanning leveren om iedereen weer veilig thuis te krijgen.”

Veiligheidsbewustzijn

Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten spart ze, tijdens een locatiebezoek, ook regelmatig samen met projectleiders, uitvoerders en omgevingsmanagers over: wat er speelt, waar ze tegenaan lopen, wat er goed gaat en wat anders kan. “Iedereen kijkt naar een situatie met zijn eigen expertise. Doordat we onze bevindingen met elkaar delen, ontstaan er oplossingen die direct toepasbaar zijn op de werkvloer. Daarnaast wil ik ook een basis scheppen met betrekking tot de regels en eisen waar we aan moeten voldoen. Wat moet iedereen op zak hebben aan opleidingen en/of certificaten? En klopt dit in de praktijk ook? Daar pak ik op door en kom met verbetervoorstellen.”

Ontwikkelgesprekken en ontdekken van talenten met FORTEC

Groot projectBinnen BAM Infra voelt Femke zich als een vis in het water. Ze wil nog veel meer ervaring opdoen binnen het onderdeel ‘Regionaal Wegen Oost’ bij BAM zodat ze haar collega`s nog beter kan adviseren. Binnen BAM zijn er veel richtingen en mogelijkheden om jezelf verder te kunnen specialiseren. Juist door de omvang van zowel de organisatie als het KAM team kan ze veel leren.

“FORTEC is daarin voor mij ook een belangrijke sparringpartner. Ontwikkelgesprekken en het ontdekken van talenten en ambitie maken onderdeel uit van de gesprekken die ik met FORTEC voer. Tot nu toe heb ik dan ook nog genoeg uitdaging en ontwikkelmogelijkheden”

Benieuwd naar meer?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het werken bij FORTEC? Lees dan ook de ‘specialist aan het woord’ van FORTEC-specialist Bernard van de Brink. Hij vertelt over zijn ervaringen als KAM-coördinator bij bouwmaatschappij Ufkes.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jou als KAM-coördinator? Bekijk dan onze actuele vacatures op het gebied van Kwaliteit, Veiligheid en Milieu.

Uiteraard mag je ook altijd vrijblijvend contact opnemen met Cleo van Os, recruiter KVM bij FORTEC via 06 558 28 591 of via c.vanos@fortec.nl.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.