FORTEC bezoekt 'Dag van de bouw'

Afgelopen zaterdag was het ‘Dag van de Bouw’. Deze dag stellen bouwprojecten de bouwplaats open voor bezoekers. Teun Kaanders, projectmanager bouw, en Renée Weber, recruiter bouw, pakten deze kans om enkele bouwprojecten in regio Eindhoven te bezoeken. Zij bezochten HOV2, Bilderdijk Living Eindhoven en het gemeentehuis in Geldrop.

HOV2
De Montgomerylaan in Eindhoven is met zo’n 60 bussen per uur de drukste bus-route van de stad. Deze route maakt daarom deel uit van de tweede Hoogwaardig Openbaarvervoerlijn (HOV2). Op deze baan krijgt de bus voorrang en op de ring blijft het autoverkeer prioriteit hebben. Dat geeft nu problemen op de kruising van deze wegen. Dit wordt opgelost met een ongelijkvloerse kruising. De ring gaat straks via een tunnel onder de Montgomerylaan door. Bussen, fietsers en voetgangers blijven ‘gelijkvloers’.

Dag van de bouw Dag van de bouw Dag van de bouw


Bilderdijk Living Eindhoven
De Bilderdijklaan in Eindhoven bevindt zich in de wijk Museumkwartier, onderdeel van stadsdeel Centrum. De combinatie van een parkachtige omgeving – waar rivier de Dommel de binnenstad doorkruist – en de sfeer van het stadscentrum, maken dit stukje Eindhoven uniek en bijzonder. Het gebouw Bilderdijkliving, een ontwerp van Diederendirrix Architecten uit Eindhoven, vormt hier een belangrijk onderdeel in de stedenbouwkundige setting.

Dag van de bouw Dag van de bouw


Gemeentehuis in Geldrop
Het hele pand wordt verbouwd en gerenoveerd. Daarbij ligt de focus op duurzaam en gasloos. Het gemeentehuis krijgt nieuwe dakisolatie, duurzame WTW-installaties, ledverlichting en ongeveer 200 m2 aan zonnepanelen. Na de renovatie voldoet dit gemeentehuis aan de eisen van het milieulabel A. Daarmee voldoen zij ook aan de eisen van het bouwbesluit 2012.

Dag van de bouw Dag van de bouw Dag van de bouw
Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.