"FORTEC denkt mee aan oplossingen"

"FORTEC denkt mee aan oplossingen"

Joost van den Hout heeft bij diverse grote en kleine gemeenten gewerkt. Van toezichthouder bodem tot toezichthouder milieu. Via FORTEC is hij sinds januari gedetacheerd bij de gemeente Schijndel.

Joost van den HoutGemeente Schijndel
Joost houdt zich bezig met het controleren van bedrijven op regels of voorschriften die vanuit de milieuwetgeving op een bepaald bedrijf van toepassing zijn. In Schijndel controleert hij diverse soorten bedrijven, van ambachtelijke bedrijven, industrieën en ook agrarische bedrijven.  

Vanaf 2008 vallen alle bedrijven in meer of mindere mate onder het Activiteitenbesluit. Het werk binnen de gemeente Schijndel betreft voornamelijk meldingsplichtige bedrijven (type B bedrijven) en vergunningsplichtige bedrijven (type C bedrijven). Voordat je een controlebezoek brengt bij een bedrijf bereid je je voor door het dossier te bestuderen. Wat mag het bedrijf en wat niet. Zijn er bijzonderheden waar mee rekening moet worden gehouden enz. In deze voorbereiding kom je al een en ander te weten over het bedrijf wat je gaat bezoeken, wat aandachtpunten zijn en wat eventueel valkuilen zijn waarmee je te maken kunt krijgen. Door de grote diversiteit aan bedrijven die ik bezoek vergroot ik mijn kennis en bouw verder aan mijn ontwikkeling als milieu-inspecteur. Een extra aspect is natuurlijk dat ik binnen de bedrijven processen leer kennen waar je normaal gesproken geen weet van kunt hebben. De grote diversiteit trekt mij in dit werk erg aan, zo controleer je een garagebedrijf of een trappenfabriek en een andere keer controleer je een melkrundveehouderij of akkerbouwer. 

Het mooiste vind ik dat je achter deuren komt die voor andere dicht blijven en ziet hoe een eindproduct gemaakt wordt.

FORTEC als werkgever
Ik ben via een oud collega in contact gekomen met FORTEC en daar heb ik de training Lozingen gevolgd. De communicatie bij FORTEC is helder, eerlijk en open. Mocht je vragen hebben dan denkt FORTEC mee aan oplossingen en mocht je een signaal opvangen binnen je netwerk kan FORTEC hier direct mee aan de slag.  

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.