FORTEC introduceert het 100-dagen gesprek voor specialisten

De eerste 100 dagen zijn cruciaal voor jou als nieuwe medewerker om de organisatie te leren kennen en je te settelen. Wanneer je de eerste 100 dagen positief ervaart, is de kans groot dat je bij de organisatie wilt blijven voor een lange periode.  “Daarom hebben wij het 100-dagen gesprek geïntroduceerd bij FORTEC”, vertelt Carly van Vroenhoven, HR-adviseur bij FORTEC. “Het 100-dagen gesprek is een open gesprek met de specialist, projectmanager en mij om de eerste 100 dagen te evalueren, terug te blikken op de eerste maanden maar ook vooruit te kijken naar de toekomst." 

100 dagen gesprek CarlyWat houdt het 100-dagen gesprek in?

“Als HR-adviseur vind ik het belangrijk om in contact te blijven met de specialisten. Ik ben altijd benieuwd naar hun eerste indruk en ervaring, bij zowel de opdrachtgever als bij FORTEC. Zo bespreken we in het 100-dagen gesprek of de specialist op de juiste plek zit en of dat wij nog ergens in kunnen ondersteunen waardoor de specialist nog succesvoller kan zijn in de uitvoering van zijn of haar werkzaamheden. Deze gesprekken geven niet alleen de specialist en de opdrachtgever inzicht, maar ook mij geeft dit inzicht in wat onze specialisten belangrijk vinden. Hierdoor kunnen we blijven doen waar we sterk in zijn”.

Persoonlijke ambitie en ontwikkeling staan voorop

Samen met de specialist wordt naar de toekomst gekeken: waar liggen zijn of haar ontwikkelbehoeftes en ambities? “We zetten een stip op de horizon en kijken hoe wij als werkgever daar een rol in kunnen spelen, zodat we een duurzame werkrelatie met elkaar kunnen aangaan.”

 “Bij een ontwikkelvraagstuk kijk ik of deze vraag bij meerdere specialisten speelt, zo kunnen we een training of opleidingstraject breder organiseren. Zo organiseren we trainingen, kennis- en FIT-bijeenkomsten. Dit zijn inhoudelijke kennisbijeenkomsten voor én door vakspecialisten”.

De combinatie van evalueren en vooruitkijken, zorgt ervoor dat we de juiste ontwikkeling met elkaar kunnen inzetten!

Trainingen en FIT-bijeenkomsten 

Afgelopen jaren heeft FORTEC meerdere vakinhoudelijke (interactieve-) kennisbijeenkomsten georganiseerd die aansluiten bij de behoefte van onze specialisten. Daarnaast houden we altijd de ontwikkelingen uit de markt in de gaten. 

Zo kwam uit meerdere 100-dagen gesprekken naar voren dat er behoefte is aan kennis op het gebied van de implementatie van de Omgevingswet. We zijn nu aan het brainstormen hoe we deze bijeenkomst kunnen organiseren. Daarnaast hebben we een seminar georganiseerd waarbij alle ins en outs van de CROW400 zijn besproken. 

Naast vakinhoudelijke kennis zorgen wij er ook voor dat onze specialisten de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen op competentieniveau zoals een lean-training waarbij een Yellow Belt certificaat behaald kan worden. 

Wil jij graag praten over jouw ambities en kijken welke mogelijkheden FORTEC voor jou biedt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 
Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.