“FORTEC neemt initiatief en dat geeft vertrouwen"

Wensley Resida (28 jaar) is via FORTEC gedetacheerd bij Movares als adviseur Veiligheid & Gezondheid. Hij ondersteunt diverse opdrachtgevers van Movares bij de invulling van hun verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid: “Ik doe dit door pro-actief te adviseren en ondersteuning te bieden. Ook monitor ik het proces op het gebied van risicobeheersing rond veiligheid en gezondheid nauwlettend en stuur ik bij waar nodig.”

Uitdaging en afwisseling

Fortec-specialist | Wensley ResidaMovares is een advies- en ingenieursbureau dat oplossingen genereert voor de capaciteit-, veiligheid- en milieu- en inpassingsvraagstukken. Zij doen dit op de gebieden mobiliteit, infrastructuur en vervoerssystemen. Movares is voor haar opdrachtgevers in de gehele keten actief. Vanaf de eerste studies en vroege planfases naar het ontwerp en de realisatie van projecten, tot en met het beheer en onderhoud.

Wensley adviseert met name in de ontwerpfase: “Om een veilige werkplek te realiseren, stel ik het minimale veiligheidsniveau en bijbehorende maatregelen vast. Hierbij neem ik de arbeidshygiënische strategie in acht en moeten de maatregelen natuurlijk haalbaar zijn. Ik motiveer en onderbouw de gekozen maatregelen en het gekozen niveau op basis van een risicoanalyse. Deze risicoanalyse is een onderdeel van het ‘Veiligheid & Gezondheid-plan ontwerpfase’. Daarnaast denk ik mee over ontwerpkeuzes vanuit het oogpunt van veiligheid en gezondheid.”

Movares heeft opdrachtgevers als Prorail, Rijkswaterstaat en TenneT B.V. Dit maakt het werk uitdagend en afwisselend. “Iedere opdrachtgever en project vraagt een andere aanpak met andere disciplines en inzichten”, aldus Wensley. “Daarnaast zit ik niet alleen maar binnen, want ik ben ook regelmatig buiten om opnames of inspecties te doen.”

Een goed gevoel
Movares geeft vorm aan bereikbaarheid door, onder andere, het bundelen van kennis. Ook FORTEC hecht veel belang aan het beschikbaar stellen van kennis. Het delen van kennis is de basis van een samenwerking, het creëert vertrouwen. Wensley kan dit beamen: “Ik vind FORTEC een geweldige werkgever. Al vanaf het eerste moment had ik er een goed gevoel bij. Ze nemen initiatief, houden contact en gaan actief met problemen aan de slag. Dit is ook de reden geweest dat ik mijn andere baan durfde op te zeggen: ik had vertrouwen in FORTEC. Het was een spannende stap, maar het was de juiste. Ik heb het enorm naar mijn zin en leer meer dan ooit.”

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.