FORTEC neemt kijkje bij ontwikkelingen Buitenring Parkstad Limburg

Onlangs kreeg Peter Matheij, projectmanager infra, een rondleiding bij de Buitenring Parkstad Limburg. Dit project is een uitstekend voorbeeld hoe FORTEC op verschillende disciplines een groot project kan ondersteunen. Gedurende dit project heeft FORTEC vanuit het vakgebied infra verschillende specialisten ingezet, waaronder een projectadministrateur, verkeersmanager, vergunningencoördinator en twee veiligheidskundigen. 

Buitenring Parkstad Limburg

Boskalis, Strukton en Besix zijn sinds 2011 bezig om een nieuwe ringweg aan te leggen in de Parkstad regio in provincie Limburg. De nieuwe ringweg krijgt 12 kilometer nieuwe wegen, 39 nieuwe kunstwerken en 14 kilometer weg wordt verbreed en verbeterd. Het voordeel hiervan is dat de dorpskernen niet meer het verkeer hoeven te verwerken wat geen bestemmingsverkeer is in de Parkstad regio. Daarnaast leveren de nieuwe wegen tijdswinst op voor het verkeer. Niet alleen voor de weggebruikers biedt dit project voordelen, er is ook gedacht aan de fauna. Met 35 faunatunnels en een ecoduct kunnen de dieren in deze omgeving zich veilig verplaatsen. 

“Met Sjak Ruiten, veiligheidskundige van dit project, ben ik over de gehele ringweg gereden. Ik heb een goed beeld gekregen van wat er tot nu toe gerealiseerd is, maar ook wat er nog moet gebeuren. Sjak heeft mij verteld dat er van de 39 kunstwerken nog enkele gerealiseerd worden op korte termijn. De dieren zijn in ieder geval veiliggesteld, alle faunapassages zijn gereed deze winter.” Aldus Peter Matheij.

Met nog een hoop werk voor de boeg is komend jaar belangrijk voor dit project, in 2018 zal de nieuwe ringweg volledig opgeleverd worden. 

Eekhoorn passageEekhoornpassage op Buitenring Parkstad LimburgTerug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.