FORTEC-projectmanagers bezoeken bouwprojecten tijdens de Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw heeft afgelopen zaterdag ruim 71.000 bezoekers getrokken. Ruim 130 bouwplaatsen waren geopend voor publiek. De populairste bouwplaatsen waren het Amphia Ziekenhuis in Breda, het Groninger Forum in Groningen, het Stationsgebied in Driebergen en het Maankwartier in Heerlen.  

FORTEC bezoekt regelmatig zijn specialisten tijdens hun werkzaamheden op bijvoorbeeld een bouwplaats. De Dag van de Bouw biedt de ideale gelegenheid om ook eens andere lokale projecten te bezoeken. FORTEC-projectmanagers Aschwin Ramaekers en Teun Kaanders zijn daarom op pad gegaan.

Aschwin heeft bouwproject ‘Centrumplan Rosmalen’ bezocht. Het plan voor het centrum van Rosmalen maakt de bouw mogelijk van ongeveer 8.100 m2 nieuwe winkel- en horecavoorzieningen en 39 woningen. De bebouwing concentreert zich aan de Dorpsstraat en sluit aan op het bestaande winkelcentrum in Rosmalen.

(Oud) FORTEC-specialist Teun Manders heeft de projectbegeleiding gevoerd op dit project. Dit project is toonaangevend geweest in de regio. “Bij Centrumplan Rosmalen is het voornamelijk de uitdaging om alle processen, zoals de nuts voorzieningen, installaties, brandveiligheid en de renovatie van een monumentaal pand, zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.”, aldus Teun Manders.

Teun heeft het bouwproject Hiva A appartementen in Son en Breugel bezocht, gebouwd door Huybregts Relou. Huybregts Relou bouwt voor CRA Vastgoed 78 nieuwbouw appartementen aan de Kanaaldijk Noord in Son en Breugel. De laatste fase is inmiddels aangebroken.

Ook is hij op de bouwplaats geweest waar Bouwers met Visie momenteel Hotel de Bergen bouwt in de Bergsche Tuin. De Bergen, een prachtig stukje van Eindhoven, is een gebied gelegen in het westen van het centrum. Bij de ontwikkeling van het hotel, wat op een centrale plek staat in De Bergen, is rekening gehouden met de bestaande bebouwing en de cultuurhistorische waarde van het gebied.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.