FORTEC-specialist Barbara van den Bosch geeft Facilicom handvatten voor een vernieuwde aanpak

Barbara van de Bosch 2 FORTEC-specialist Barbara van den Bosch is als adviseur kwaliteit werkzaam bij Facilicom Solutions. In deze rol heeft Barbara een breed takenpakket. Zo voert zij interne audits uit voor de ISO9001, ISO14001, ISO27001 en VCA, maar is ze ook intern betrokken bij het geven van Lean trainingen en het uitvoeren van klanttevredenheidonderzoeken.

“Ik ben veel onderweg en bepaal mijn eigen planning. De ruimte die ik hier krijg en de flexibiliteit die daarbij hoort vind ik fijn. Het geeft me energie om mensen bewust of onbewust mee te geven dat arbo veiligheid van enorm belang is binnen een organisatie. Ik vind het goed te zien dat organisaties ook steeds meer waarde hechten aan de kwaliteit hiervan”, aldus Barbara.

Diversiteit binnen één functie
Binnen Facilicom Solutions wordt onderscheid gemaakt tussen de zogenoemde soft- en hard services. “Ik houd mij hoofdzakelijk bezig met de soft services, maar kijk ook met een schuin oog richting de hard services. Werkzaamheden kunnen gecombineerd worden om uiteindelijk efficiënter te werken. Ik vind het fijn dat ik nieuwe initiatieven kan aandragen en door mijn ervaring kan ik Facilicom handvatten geven voor een vernieuwde aanpak.”

Barbara houdt zich bezig met het uitvoeren van interne audits voor de ISO 9001, ISO 27001, VCA** en geeft gevraagd en ongevraagd advies.

“Door mijn achtergrond en ervaring op facilitair vlak ben ik in staat gedegen adviezen te geven en ben ik breed inzetbaar. Door de brede en grote portefeuille van Facilicom variëren deze van klein naar groot en van nationaal tot internationaal. Ik ben veel onderweg en dat vind ik ook echt een enorm pluspunt van het werk dat ik hier doe”.

Lean trainingen en klanttevredenheidsonderzoeken verzorgen
Binnen Facilicom verzorgt Barbara ook lean trainingen en is ze betrokken bij klanttevredenheidsonderzoeken, welke afgestemd worden met de KAM-afdeling. “Binnen de organisatie kwam het signaal dat er behoefte was aan een lean training. Zodoende geef ik nu een aantal specifieke sessies aan een groep van 16 personen en 3 teamleiders, waardoor zij stappen kunnen maken die ze wensen. Het feit dat deze ruimte en kans mij geboden wordt vind ik erg mooi. Daarnaast zijn ook de klanttevredenheidsonderzoeken onderdeel geworden van mijn takenpakket. Deze vinden vier keer per jaar plaats."

Specialist staat centraal
Samen met Barbara hebben we haar drijfveren en ambities in kaart gebracht. Hierdoor heeft Barbara een goed inzicht gekregen in wie zij is als persoon, als specialist en de functies die het beste bij haar passen

“Het fijne aan FORTEC is dat zij dingen concreet maken. Daarnaast merk ik dat er veel inhoudelijke vakkennis aanwezig is, dat vind ik erg belangrijk. Buiten dat zijn er verschillende formele- en informele events waar je aan kan deelnemen, er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Op LinkedIn wordt veel gecommuniceerd, zo blijf je toch goed op de hoogte van alle zaken die met FORTEC zelf te maken hebben”.

“Het contact met FORTEC verloopt uitstekend. Ook met Rob is het contact erg goed. Rob weet ontzettend goed wie er op welke plek past. Daarnaast spreken wij elkaar tweewekelijks en hebben we onlangs nog een lunch gehad samen”.

De toekomst
De toekomst laat Barbara nog even voor wat het is. “In principe zou ik hetgeen ik hier doe ook voor op de lange termijn zeker zien zitten, maar ook in het buitenland werken lijkt mij gaaf, Londen bijvoorbeeld”. Ik ben vrij om te staan en gaan waar ik wil, dus we gaan vanzelf zien wat de toekomst brengt. Verder blijf ik mij verder verdiepen in mijn vakgebied, niet zozeer d.m.v. een MVK- of HVK opleiding, maar door de dagelijkse praktijk. Ik leer nog iedere dag door de dingen die ik dagelijks doe en meemaak, daar geniet ik van!”


Wil jij als ook als adviseur kwaliteit opdrachten invullen zoals die van Barbara bij gemeentelijke organisaties via FORTEC? Neem dan contact op met Cleo van Os, recruiter KVM bij FORTEC via 06 558 28 591.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.