FORTEC-specialist Coby Ufkes gaat voor hogere trede(n) op de veiligheids-prestatieladder

VeiligheidsladderFORTEC-specialisten die actief zijn in het vakgebied KVM, kwaliteit, veiligheid en milieu, ondersteunen organisaties om hoger in de veiligheidsprestatieladder te komen. De veiligheidsprestatieladder stimuleert het veiligheidsbewustzijn en veilig handelen, met als doel het terugdringen van het aantal onveilige situaties. Lees hier meer over de verschillende niveaus van de veiligheidsladder. 

Coby Ufkes is QHSE-adviseur en op dit moment voert zij een project uit bij Hegeman, een landelijke opererende aannemer die zich richt op bouw- en infraprojecten. Haar missie is om bij Hegeman een proactieve veiligheidscultuur op te zetten. Voor veel organisaties een uitdaging, omdat veiligheid op veel plekken een aandachtspunt is. Coby kiest ervoor de veiligheidsladder van NEN als tool te gebruiken om bewustzijn te creëren op de werkvloer en bij het management. Ze streeft er naar om trede 3 van de veiligheidsladder te behalen, in deze trede is het veiligheidssysteem op orde.

“Bij Hegeman staan menselijke verhouding, zorgen voor elkaar en een veilige werkomgeving hoog in het vaandel. Daarom is het juist voor deze organisatie belangrijk om de veiligheidscultuur te verbeteren. Deze missie heb ik terug vertaald naar duidelijke doelstellingen, waardoor behaald resultaat inzichtelijk en meetbaar wordt.”

De betrokkenheid bij Hegeman is hoog. Zo is er een kernteam samengesteld om de veiligheidsladder te beklimmen. “Het kernteam en het management hebben al diverse maatregelen geïmplementeerd en acties uitgezet. Een van de eerste successen is de implementatie van de veiligheidswaarden. Hierdoor wordt veiligheid bespreekbaar gemaakt binnen de gehele organisatie. De betrokkenheid van het personeel en management was duidelijk te zien tijdens de dag van de veiligheid op 1 februari. Deze dag, voor het voltallige personeel, stond in het teken van workshops en trainingen gericht op veiligheid. Daarnaast draaien we pilots met digitale ondersteunende tools en ICT-systemen om ons voor te bereiden op de toekomst.”

Het is duidelijk dat de complete organisatie inmiddels gemotiveerd is om de veiligheidscultuur te verbeteren. “Uiteraard stopt het werken aan de veiligheidscultuur niet na de certificering. Het is voor ons een belangrijk meetmoment, vanuit waar we blijven streven naar een nóg bewustere en veilige organisatie.”

Benieuwd naar de veiligheidswaarden van Hegeman? Vul uw gegevens in onderstaand formulier in om de veiligheidwaarden van Hegeman te downloaden. 

Download de veiligheidswaarden van Hegeman

Kan uw organisatie ondersteuning gebruiken bij het stimuleren van het veiligheidsbewustzijn? FORTEC ondersteunt uw organisatie door de inzet van ervaren KVM-specialisten. Benieuwd naar de mogelijkheden en onze ervaringen? Neem contact op met Erik Veldman, projectmanager KVM bij FORTEC.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.