FORTEC-specialist en hoger veiligheidskundige Stefan Wentink stimuleert veilig handelen op de bouw

FORTEC-specialist Stefan Wentink is als hogere veiligheidskundige werkzaam bij Van den Heuvel Aannemingsbedrijf B.V. In deze rol heeft Stefan een breed takenpakket. Zo is hij betrokken bij het veiligheids- en gezondheidsplan (V&G-plan), geeft hij startwerkinstructies op verschillende infra projecten en voert hij werkplekinspecties uit.  Daarnaast houdt hij zich bezig met het opmaken en controleren van veiligheidsplannen op basis van de bodemkwaliteit. Indien er vervuiling wordt aangetroffen is Stefan medeverantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de sanering van de vervuiling.

Stefan Wentink

“Ik krijg veel energie van de afwisseling tussen binnen- en buitenwerkzaamheden. Bij de start ben ik samen met een collega regelmatig naar buiten gegaan om de verschillende projecten en de mensen op de projecten te leren kennen. Zo vertelt Stefan vol enthousiasme over het project ‘De Entree: de vernieuwing centrumzijde Amsterdam Centraal’. Van den Heuvel verlegt alle kabels en leidingen voor De Entree om het definitieve maaiveld in te kunnen richten. Hier komen door de omvang veel facetten van het werkveld samen en daar leer ik in een korte tijd veel van.”

Benieuwd naar de uitdagingen binnen het project? Bekijk dan hier de video. 

Diversiteit binnen één functie

Naast de externe projectbezoeken zijn er binnen op kantoor ook projecten waar Stefan zich mee bezighoudt. Van den Heuvel heeft als aannemingsbedrijf veel certificeringen. Onder andere het KAM-team is verantwoordelijk voor het behouden van deze certificeringen. Zo is Stefan vanaf het begin betrokken bij de implementatie van de veiligheidsladder, waardoor Van den Heuvel veilig handelen wil stimuleren en het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie wil verhogen. De eerste stap is het afnemen van een zelfassessment. Deze interne audit is gericht op het vaststellen van het implementatieniveau van de Veiligheidsladder binnen de organisatie. Samen met zijn direct leidinggevende Bram Ketelaars haalt Stefan informatie op binnen de organisatie. “Hierdoor leer ik de organisatie snel kennen en ben ik in staat om meer draagvalk te creëren voor veiligheid. Vanuit het zelfassessment hebben we een lijst met actiepunten opgesteld. Met deze actiepunten zijn we nu aan de slag.” 

Bij Van den Heuvel zetten ze, net zoals bij FORTEC, de specialist centraal. Er wordt gekeken naar waar een medewerker goed in is en affiniteit mee heeft. Stefan is eerder in zijn carrière veelvuldig in aanraking gekomen met veiligheidsmanagementsystemen en de inrichting daarvan. “Bij Van den Heuvel maken ze gebruik van mijn kennis betreffende modules gericht op documentbeheersystemen en verbetermanagement. Door de inzet van de systemen managen we de mogelijke risico’s binnen de organisatie. Maar ik krijg ook nieuwe projecten toegewezen om mijn kennis te verbreden.” Zo verbreedt Stefan zijn kennis als lid van een projectgroep die onderzoek doet naar aardgascondensatoren.

Groeien als specialist

“Door gesprekken met FORTEC over mijn drijfveren en ambities heb ik goed inzicht gekregen in mezelf en de functies die op dit moment het beste bij me passen. Door de intensieve begeleiding vanuit Van den Heuvel en FORTEC heb ik het gevoel dat ik in een korte periode gegroeid ben als mens en als specialist. FORTEC laat zien waar ik in mijn carrière als professional sta. Dat is soms confronterend, maar wel erg fijn! Ik weet nu waar ik aan kan werken om in de toekomst beter in mijn vak te worden. Het is prettig om samen doelen op te stellen en te bespreken of deze behaald zijn. Door in een drieluik, met mijn projectmanager Rob Schepens van FORTEC en Van den Heuvel, te evalueren groei ik als specialist en groeien FORTEC en ik als partners."

Wil jij als hoger veiligheidskundige veilig handelen binnen organisaties stimuleren? En ben jij benieuwd bij welke organisaties dit kan via FORTEC? Neem dan contact op met Cleo van Os, recruiter KVM bij FORTEC via 06 558 28 591 of via c.vanos@fortec.nl.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.