FORTEC-specialist Erwin Adriaans: van laboratorium analist naar toezichthouder asbest

FORTEC-specialist Erwin Adriaans is sinds 1 mei 2018 werkzaam als toezichthouder asbest bij FORTEC. In die hoedanigheid is hij bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant verantwoordelijk voor het uitvoeren van toezichtcontroles. Indien nodig treedt hij handhavend op.

Erwin is al ruim 5 jaar werkzaam in de asbestbranche, waar hij begonnen is als laborant. “In het laboratorium analyseerde ik van asbest verdacht materiaal en was ik verantwoordelijk voor het uitvoeren van grondonderzoek. Tevens deed ik onderzoek met gebruik van een SEM. Deze onderzoeken werden gerapporteerd en opgestuurd naar opdrachtgevers. Na een aantal jaar ben ik overgestapt naar de buitendienst waar ik inspecties deed op locatie. Ondanks dat ik mijn werk met veel plezier deed merkte ik dat ik graag de overstap wilde maken naar de andere kant van de tafel. Daarom heb ik gekozen voor de functie van toezichthouder asbest zodat ik zelf (samen met mijn collega’s) het verschil kan maken in de asbestbranche.

Op het moment ben ik vooral bezig om de fijne kneepjes van het vak te leren. Ik beoordeel nu vooral nog sloopmeldingen en ga af en toe de stand van zaken bekijken op locatie. Dit alles met als doel om snel volledig zelfstandig mijn opdrachten uit te kunnen voeren. In een korte periode heb ik al veel bijgeleerd. Momenteel ben ik veel bezig met het beoordelen van asbestinventarisatierapporten en wegwijs worden in de OMWB systemen. Op deze manier zal ik mezelf steeds verder gaan specialiseren.”

“Een andere FORTEC-specialist, Frank van den Langenberg, attendeerde mij op FORTEC toen ik bij mijn vorige werkgever geen uitdaging meer vond. Dankzij de persoonlijke betrokkenheid en de snelle en prettige samenwerking met FORTEC zit ik nu op mijn plaats. Ik word weer echt uitgedaagd in de dingen die ik doe en krijg meer bevoegdheden en vrijheid. Dat is waar ik naar opzoek was in een nieuwe uitdaging”

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.