FORTEC-specialist Frank van de Peppel verhoogt veiligheidsbewustzijn binnen Hollandia Services

Frank van de Peppel is werkzaam als SHE officer bij Hollandia Services. Samen met SHEQ manager Marciano Popken is hij verantwoordelijk voor het SHE beleid binnen de organisatie. Hierdoor heeft Frank een breed takenpakket en komt hij op veel verschillende projectlocaties. Zo is hij betrokken bij het controleren van V&G-plannen, gaat hij naar diverse projectlocaties door het land voor werkplekinspecties en audits en is hij zeer actief bezig om het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie te verhogen.

Diversiteit binnen één functie

Frank heeft bij Hollandia Services een functie die veel diversiteit met zich meebrengt. Naast het bezoeken van verschillende projectlocaties houdt Frank zich bezig met een aantal projecten op kantoor. Zo heeft Hollandia Services recentelijk trede 3 van de Veiligheidsladder behaald en is Frank samen met het SHEQ team verantwoordelijk voor het uitrollen van een veiligheidsbewustzijn campagne.

“Met de veiligheidsbewustzijn campagne dragen we door middel van filmpjes, posters en mascotte ‘Buddy’ bij het aan vergroten van het algehele veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie. De drempel om SHEQ te betrekken in alle fases van projecten wordt kleiner, de meldingen worden kwalitatief beter en het aantal meldingen neemt toe. Dit alles leidt er toe dat we er als team samen voor zorgen dat iedereen in alle lagen van de organisatie veilig werkt en dat er meer draagvlak komt voor SHEQ’’.

Projectlocaties in alle soorten en maten

Hollandia Services heeft een groot projectportefeuille, waarbij ze verantwoordelijk zijn voor het in topconditie zijn en blijven van infrastructurele bouwwerken zoals bruggen, sluizen, stuwen (stormvloed)keringen en stadiondaken. De diversiteit van de verschillende projectlocaties zorgt ervoor dat Frank veel energie haalt uit zijn werk.

“Iedere werkplek is weer anders en heeft z’n eigen veiligheidsuitdagingen. Zo sta je op een brug uit 1912 en is chroom-6 de uitdaging. Het volgende moment sta je op een stadiondak op 60 meter hoogte om je collega’s aan het werk te zien. Het wordt erg gewaardeerd dat ik overal op de werklocaties mijn gezicht laat zien. De monteurs hebben vaak veel te vertellen en hele duidelijke ideeën over veiligheid op hun werk.”

Groeien als specialist

FORTEC investeert graag in haar specialisten. Door samen met Frank zijn drijfveren en ambities in kaart te brengen, hebben we Frank kunnen ondersteunen bij het zetten van een stap in zijn carrière die echt bij hem past. De combinatie van het team, het bedrijf en de werkzaamheden zijn precies hetgeen wat zijn carrière een boost geeft.

'’Door gesprekken met FORTEC over mijn drijfveren en ambities heb ik goed inzicht gekregen in mezelf en de functies die op dit moment het beste bij me passen. Door de intensieve begeleiding vanuit Hollandia Services en FORTEC heb ik het gevoel dat ik in een korte periode gegroeid ben als mens en als specialist. FORTEC laat zien waar ik in mijn carrière als professional sta. Dat is soms confronterend, maar wel erg fijn! Ik weet nu waar ik aan kan werken om in de toekomst beter in mijn vak te worden. Daarnaast vind ik het fijn dat er ook veel aandacht is voor mij als persoon en niet alleen maar voor het werk.”

Wil jij als hoger veiligheidskundige ook bijdragen aan een veiligere werkomgeving binnen organisaties? Neem dan contact op met Cleo van Os, recruiter KVM bij FORTEC via 06 558 28 591 of via c.vanos@fortec.nl.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.