FORTEC-specialist Jeroen de Ruiter implementeert veiligheidsladder

KAM-coördinator JeroenIn januari 2019 is FORTEC specialist Jeroen de Ruiter, KAM-coördinator, begonnen met de implementatie van de veiligheidsladder bij Strukton Civiel Regio West. Strukton Civiel Regio West voert diverse projecten uit in onder andere de beton-, grond-, weg- en waterbouw. Bij een grote professionele aannemer als Strukton Civiel is veiligheid dagelijks aan de orde. Om veiligheid dieper te verankeren in de organisatie is de wens uitgesproken om het bedrijf te certificeren op de veiligheidsladder trede 3. Om dit te bewerkstelligen onderzoekt Jeroen op welk veiligheidsniveau Strukton Civiel Regio West momenteel acteert. Het onderzoek vindt plaats middels een self-assessment, diverse interviews en het bekijken van de reeds aanwezige registraties op veiligheidsgebied.

Plan van aanpak certificatie veiligheidsladder 

“Op basis van de resultaten uit het onderzoek ben ik aan de slag gegaan met het opstellen van een plan van aanpak. Dit plan van aanpak is geënt op het certificatieschema van de veiligheidsladder. Het plan is gepresenteerd aan het managementteam en inmiddels is er groen licht om de acties benodigd voor de certificering te gaan implementeren,” aldus Jeroen.

Naast dat Jeroen zich bezighoudt met de certificering van de veiligheidsladder draait hij ook mee als volwaardig lid op de KAM-afdeling. “Momenteel ontwikkel ik een dashboard zodat we de juiste facetten binnen onze organisatie meten en resultaten kunnen presenteren aan het managementteam. Het managementteam gebruikt de resultaten om onveilige situaties terug te dringen met minder incidenten tot gevolg. Daarnaast schrijft Jeroen verschillende tool-boxen, voert hij ongevalsonderzoeken, middels de Tripod-methodiek, uit en is hij onderdeel van diverse overleggroepen Strukton Civiel breed.

Ruimte voor ambities, opleiding en loopbaanontwikkeling

“FORTEC houdt vinger aan de pols wat betreft de voortgang van het project met aandacht voor mij als persoon. Tijdens evaluatiemomenten wordt expliciet gekeken naar hoe ik mij voel tijdens mijn werkzaamheden en krijgt mijn persoonlijke ontwikkeling aandacht. Rob Schepens, mijn projectmanager bij FORTEC, is een volwaardige sparringpartner op het gebied van veiligheid en kwaliteit.

Zowel FORTEC als Strukton Civiel bieden mij de kans te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en het realiseren van mijn ambities. Zo heb ik een interne audit cursus op het gebied van veiligheid gevolgd en een training voor het doen van een ongevalsonderzoek conform de Tripod methodiek. Ook het Lean-opleidingstraject via FORTEC helpt mij om problemen binnen Strukton Civiel structureel aan te pakken en op te lossen.”

Jeroen is in mei gestart aan zijn Yellow Belt opleiding. Na een succesvolle afronding van een eerste FORTEC Lean-opleidingstraject is onlangs het tweede Lean-opleidingstraject voor KVM- en VTH-specialisten gestart.

Jouw carrière bij FORTEC

Wil jij ook een uitdagende baan bij een (infra) aannemer, bekijk dan de vacature van KAM coördinator.

Wil jij weten wat FORTEC voor jou kan betekenen? Bekijk hier alle KVM-vacatures of neem contact op met Cleo van Os, recruiter KVM bij FORTEC via 06 558 28 591 of via c.vanos@fortec.nl.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.