FORTEC-specialist John Jansen zet veiligheid centraal als Health & Safety coördinator

In augustus 2018 maakten wij kennis met John Jansen. Hij startte bij FORTEC als projectmanager Kwaliteit Veiligheid en Milieu met ons IMPACT-programma. “Binnen het team en FORTEC had ik het heel erg naar mijn zin. Iedere keer als ik met opdrachtgevers of specialisten de veiligheidskundige inhoud verder in ging, ging mijn hart sneller kloppen.” Na enige tijd is John daarom als veiligheidskundige aan de slag gegaan en wij zijn trots dat hij dit bij FORTEC doet!

“Ik zit helemaal op mijn plek bij Smurfit Kappa van Dam in Helmond. Hier ben ik Health & Safety coördinator.” Smurfit Kappa van Dam ontwerpt, produceert en levert op maat gemaakte golfkarton verpakking in groot formaat en/of in zware kwaliteiten. Veiligheid staat hoog in het vaandel. “Vanuit mijn rol bekijk ik dan ook continu op welke manier we de veiligheid kunnen verbeteren.” Iedere vergadering beginnen ze met het onderwerp veiligheid en ze zijn onlangs gestart met het behaviour based safety programma. “Daarnaast organiseer ik de jaarlijkse safety dag, dit is voor alle medewerkers, en mede hierdoor zijn we bij van Dam al meer dan 1600 dagen ongevalsvrij. Ik vind het als veiligheidskundige fantastisch om binnen te komen bij een organisatie waar zoveel aandacht wordt besteed aan veiligheid.”

John vindt de diversiteit in zijn werk erg prettig. Het ene moment zit hij in gesprek met het management en adviseert hij hen over beleid en procedures, het andere moment geeft hij een training in het kader van het veiligheidscultuurprogramma. “Ik haal veel voldoening uit het contact met medewerkers, want hierdoor vang ik veel signalen op waar zij tegenaan lopen op het gebied van veiligheid.” Daarnaast houdt John zich onder andere bezig met het veiligheidsbeleid, stelt hij QESH jaarplannen op, organiseert hij audits en werkplekinspecties en volgt hij veiligheidsmeldingen op. 

Ga jij net als John de uitdaging aan om het veiligheidsbewustzijn naar een hoger niveau te tillen? Wij gaan graag het gesprek met jou aan, om een passende uitdaging te vinden! Neem voor meer contact op met Cleo van Os, recruiter KVM bij FORTEC via 06 558 28 591 of via c.vanos@fortec.nl.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.