FORTEC-specialist John Verharen optimaliseert HSEQ

John Verharen presenteertFORTEC-specialist John Verharen is mede verantwoordelijk voor Veiligheid, Gezondheid, Milieu en Kwaliteit. Hij voert een project uit bij Apleona Nederland. Deze organisatie zit niet alleen in Nederland maar is wereldwijd operationeel. De organisatie in Nederland is sinds kort opgezet en leunt op het gebied van HSEQ nog veel op de moederorganisatie. Alle certificaten, contractuele eisen implementeren, processen implementeren, beschrijvingen maken, RI&E’s opstellen en bijvoorbeeld procedures beschrijven zijn ze nu zelfstandig aan het opbouwen. Speciaal voor dit project was Apleona op zoek naar HSEQ-specialist die deze verantwoordelijke taak op zich wilde nemen en benaderde hiervoor FORTEC. FORTEC zag op dat moment in John een passende specialist die van aanpakken weet. “De basis ligt er zeker, maar omdat we een relatief jong bedrijf zijn, kom ik zaken tegen die nog niet goed werken, anders ingericht moeten worden of niet werkbaar zijn. Aan mij de uitdagende taak om de basis te optimaliseren.”

Op het gebied van HSEQ liggen de eisen van klanten hoog. John zorgt ervoor dat alle klanten zich aan de gemaakte afspraken houden. Gebeurt alles volgens de geldende normen? Hoe is dit ingeregeld? Werken alle betrokken partijen goed mee? “Het eerste waar ik mee aan de slag ben gegaan is het beleid op HSEQ verder uitbouwen en zorgen dat RI&E’s kloppen. Daarnaast is het van belang dat we voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, de contracten kloppen en corporate procedures goed ingericht zijn. Dat is wat onze klanten verwachten en dus voor mij ook het belangrijkste om daar aan te voldoen.”

Wil jij net als John aan de slag als HSEQ-specialist? Bekijk hier onze actuele vacatures van het vakgebied KVM. Neem voor meer informatie over FORTEC contact op met Willeke Broekman, projectmanager KVM via w.broekman@fortec.nl of 06 463 87 060.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.