FORTEC-specialist Karen Kamp zorgt voor veiligheid op de werkvloer

FORTEC-specialist Karen Kamp wordt als KAM-coördinator ingezet bij KWS Roosendaal/Sas van Gent, Aquavia in Sas van Gent en M.J. Oomen riool- en betontechniek in Sprundel. Gezamenlijk realiseren deze drie bedrijven projecten in de wegenbouw en waterwerk, met name in de omgeving Zeeland en West-Brabant. Van kleinschalige lokale tot omvangrijke complexe multidisciplinaire projecten. Karen is verantwoordelijk voor duidelijke richtlijnen en regels op het gebied van veiligheid en gezondheid (Kwaliteit Arbo en Milieu) op het werk.

Karen Kamp“Het voornaamste doel is om iedereen die thuis zijn voordeur verlaat om te gaan werken, daar ’s avonds ook weer in dezelfde, veilige, staat naar binnen gaat. Ik ben daarom veel in gesprek om veiligheid binnen de organisatie makkelijker te maken en te zorgen dat het niet als een last gezien wordt. Een werkplekaudit benadert Karen daarom zoveel mogelijk vanuit een coachende rol: “Maar als het nodig is, zal ik ook wel eens streng optreden.” Veiligheid op de werkvloer is en blijft ontzettend belangrijk. “Mijn werkzaamheden bestaan globaal uit coachen tijdens werkplekaudits, en registreren en coördineren van KAM-zaken zowel intern als richting hoofdkantoor.”

Een speerpunt en verbeterpunt op het gebied van veiligheid is crisismanagement. Hoe ga je als organisatie om met calamiteiten? “Ik merk dat dit bij veel bedrijven niet op orde is. Ik sta voor veiligheid, dus tracht te zorgen dat dit ten alle tijden op orde is. Allereerst door calamiteiten te voorkomen. Mocht het niet voorkomen kunnen worden, zorg dan op zijn minst voor een goed beleid en een draaiboek.” 

Ben je benieuwd welke mogelijkheden FORTEC voor jou heeft als KAM-coördinator? Bekijk deze functie: https://www.fortec.nl/vacatures/kvm/kam-cooerdinator/4388.

Neem voor meer informatie contact op met Nicole van Leeuwaarden, via n.vanleeuwaarden@fortec.nl of 06 253 57 738

.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.