FORTEC-specialist Marloes Kers ondersteunt vijf KAM-projecten

FORTEC-specialist Marloes Kers coördineert als KAM-specialist integrale projecten. Op dit moment biedt zij ondersteuning op vijf verschillende projecten binnen Aannemingsmaatschappij van Gelder, Integrale Projecten. Een van de grootste projecten waar Marloes mee bezig is, is het project Windpark Wieringermeer, een windpark van totaal 50 windmolens tussen de Noordzee en het IJsselmeer. Met van Gelder KLM (Kabel-, Leiding- en Montagewerken) is de Aannemingsmaatschappij verantwoordelijk voor het aanleggen van de parkwegen, de bekabeling van de windmolens en het maken van de opstelplaten voor kranen.

Wat maakt dit project nou zo bijzonder? “Het betreft de samenwerking tussen van Gelder, de opdrachtgever, twee andere contractanten en een nevenaannemer waarbij de opdrachtgever de rol van V&G-coördinator naar zich heeft toegetrokken. Het streven is om niet met meerdere partijen op één locatie aan het werk te zijn, maar dit is niet altijd mogelijk. Er wordt gewerkt met een werkvergunningen procedure om de risico’s te borgen. Het gaat niet om grote beslissingen, maar om risico’s borgen. Dat maakt dat de communicatie zo belangrijk is”, aldus Marloes.

“Ik vind het prettig om betrokken te zijn bij de projectteams. Voorheen werkte ik op bedrijfsniveau en nu kom ik ook op de projectlocaties om te overleggen met teams. Daardoor is mijn betrokkenheid bij projecten veel hoger. Een leerpunt waar ik momenteel aan werk is dat ik soms meer geduld moet hebben om hetgeen wat vooraf bedacht is tot stand te laten komen. Niet alles gaat zo snel als ik zelf graag zou zien. Je hebt natuurlijk met meerdere partijen te maken.”

FORTEC past goed bij mijn wens om projectmatig te werken
“Vanuit FORTEC werd ik benaderd voor een uitdagend vraagstuk. Ik wilde graag projectmatig werken en daarom heb ik de overstap naar FORTEC gemaakt en dit project met beide handen aangegrepen!”

Benieuwd welke mogelijkheden FORTEC voor jou heeft als KAM-coördinator? Neem contact op met Nicole van Leeuwaarden voor meer informatie, via n.vanleeuwaarden@fortec.nl of 06 253 57 738.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.