FORTEC-specialist Peter Gerrits ziet als zzp’er een mooie uitdaging in complex project NoorderSpoort

Specialist aan het Woord Peter Gerrits

Peter Gerrits is werkzaam als hoofduitvoerder op het project NoorderSpoort in Zwolle. Projectmanager Teun Kaanders en recruiter Renée Weber zijn op projectbezoek geweest bij Peter. Een mooie manier voor Teun en Renée om met eigen ogen te zien hoe zo’n complex project tot stand komt en wat de uitdagingen zijn voor Peter.

Project NoorderSpoort

Peter is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project op het gebied van de civiele kunstwerken en stuurt daarbij alle uitvoerders aan.

“Station Zwolle is een van de belangrijkste spoorwegknooppunten van Nederland. Vanwege het groeiende treinverkeer is meer ruimte nodig om sneller reizen te realiseren. Er worden twee nieuwe sporen aangelegd tussen Zwolle en Herfte. Er wordt een zogenaamde ‘’dive-under’’ van 600 meter gemaakt, waarbij treinen elkaar ongelijkvloers kruisen. Daarnaast worden de wegen en viaducten aangepast om ruimte te maken voor de verbreding. Aangezien het spoor uitgebreid wordt moet er ook gekeken naar de algehele verkeerssituatie en worden er geluidsschermen geplaatst om geluidsoverlast te verminderen. Een mooie uitdaging!”, vertelt Peter.

Waarom hoofduitvoerder op civiele projecten?

Tijdens dit grote project komen niet alleen diverse technieken samen, maar wordt ook iets nieuws gebouwd op een oude constructie. Het project is complex en alles moet precies samenkomen om te zorgen dat een project slaagt. “Uiteindelijk wordt station Zwolle dagelijks in gebruik genomen door duizenden reizigers. Daarom spreekt het project mij ook aan; ik heb straks meegewerkt aan een project dat gebruikt wordt door het grote publiek”.

Het is een complex project waarbij meerdere partijen samenwerken en waarbij rekening moet worden gehouden met diverse belanghebbende. Voor het project is in totaal 3 jaar uitgetrokken. “Het mooie van mijn functie is dat ik samen met mijn team ervoor zorg dat het project tijdig en van goede kwaliteit wordt opgeleverd. Dat bereik je door samen te werken, goed contact te onderhouden met betrokken partijen en bij te sturen indien nodig”.

Peter heeft veel gesprekspartners waar hij mee schakelt; van bouwpersoneel en werkvoorbereiders tot opdrachtgever. ”Het is belangrijk dat ik in dezelfde taal met mensen kan communiceren op alle niveaus. Ik moet het beste in mijn projectmedewerkers naar boven te halen”.

Een rol als hoofduitvoerder is dynamisch. Je moet weten hoe de techniek van het project in elkaar zit en snel kunnen schakelen tussen alle lopende werken. Daarbij is het van belang dat je de rust houdt en het overzicht bewaard. “Uiteindelijk is het leuk om ervoor te zorgen dat de gemaakte planning zo goed mogelijk wordt nageleefd zonder in te boeten op de kwaliteit van het project.”

Peter maakt samen met FORTEC zijn ambities waar

Peter Gerrits 2Peter heeft altijd de ambitie gehad om als zzp’er aan de slag te gaan. In zijn vorige functie liep de hoeveelheid werk af. In een gesprek met Teun zijn de wensen en ambities van Peter uitvoerig besproken. Met deze informatie is Teun op zoek gegaan naar een passende uitdaging binnen het netwerk van FORTEC. Doordat de wensen duidelijk waren was de match met Van Hattem en Blankevoort, verantwoordelijk voor de kunstwerken van NoorderSpoort, snel gemaakt. Peter is erg gemotiveerd zijn eerste project als zzp’er uit te voeren bij zo’n toonaangevend project. Mede door zijn enthousiasme was tijdens het kennismakingsgesprek met de opdrachtgever direct een goede klik.

Als Peter terugkijkt is hij blij dat hij de keuze heeft gemaakt voor FORTEC. Door de complexiteit en bijzonderheid is dit een mooi eerste project waar hij veel ervaring op kan doen als zzp’er.

Wil jij als uitvoerder ook aan de slag met complexe projecten zoals NoorderSpoort, Schiphol of bij sluizen in Terneuzen? Wij vertellen jou graag welke mogelijkheden er zijn!

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.