FORTEC-specialist Ruurd Phillipson draagt steentje bij aan meest duurzame gebouw bij Radboud Universiteit Nijmegen

Afgelopen september tekende FORTEC-specialist Ruurd Phillipson zijn contract bij FORTEC. En in oktober mocht hij als senior werkvoorbereider starten aan een groot nieuwbouwproject: de Faculteit Sociale Wetenschappen voor de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Dit project wordt het meest duurzame gebouw van de campus. Het wordt gecertificeerd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM-NL, een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. De energie die nodig is voor de installaties in het gebouw, de gebouw-gebonden energie, is duurzaam. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele energie voor verlichting, ventilatie, verwarming, koeling, liften en serverruimten. De duurzame energie wordt opgewekt door duurzame energiebronnen als zonne-energie en warmte-koude-opslag in de bodem. Hierdoor is dit een energieneutraal gebouw.

“Als senior werkvoorbereider ben ik verantwoordelijk voor de begeleiding van collega werkvoorbereiders en heb ik als BIM-coördinator de regie over de 3D BIM modellen. Dit doe ik naast mijn eigen werkvoorbereidingen. Ik breng structuur en overzicht in de wereld van BIM en werkvoorbereiding. Vooral door eenduidigheid in het proces te brengen. Daarnaast bewaak ik samen met collega’s de verschillende opgaven van de neven- en onderaannemers middels kleurcoderingen in de ‘rule sets’. Door het hoge aandeel aspectmodellen en het niveau van de bestekmodellen kunnen we BIM eenvoudig inzetten voor diverse controles en het bepalen van hoeveelheden. Dit bespaart iedereen veel handmatig werk en bevestigd de toegevoegde waarde van BIM tijdens het bouwproces.” Aldus Ruurd.

Impressie nieuwbouw

Impressie Faculteit Sociale Wetenschappen

Via Berghege wordt dit nieuwbouwproject gerealiseerd en volgens planning gaat het gebouw tijdens het studiejaar 2020-2021 in gebruik genomen worden.

Wil jij graag eens met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden om als projectleider of werkvoorbereider aan de slag te gaan met een uitdagend projecten? Neem dan contact op met Monique Polman, recruitmentmanager bij FORTEC. Wij kijken verder dan alleen je werkervaring, tijdens een gesprek met ons gaan we in op jouw drijfveren, competenties en ambities voor de toekomst. Aan de hand van jouw ervaring, competenties en wensen kijken wij naar de mogelijkheden in ons netwerk. 

Laat hieronder je gegevens achter zodat wij contact met je kunnen opnemen op een moment dat het jou uitkomt.

Contactformulier FORTEC

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.