FORTEC-specialist werkt mee aan voorkomen wateroverlast gemeente Deurne

De nieuwsberichten van vorig jaar liegen er niet om. In gemeente Deurne en omstreken hebben vele inwoners last van wateroverlast bij zware buien. De eerste maatregelen zijn getroffen, maar daarmee zijn nog niet alle problemen verholpen. Tijd voor verdere acties! 

Gemeente Deurne benaderde FORTEC om op zoek te gaan naar een interim projectleider infra. Voor dit project is FORTEC-specialist Wim Roijackers benoemd. Wim voert binnen zijn project verschillende deelprojecten uit, waaronder de voorbereidingen van de reconstructie van de Hagelkruisweg in Deurne. In de aangrenzende wijken van de Hagelkruisweg ervaren de bewoners wateroverlast bij zware buien. In het kader van burgerparticipatie organiseerde Wim verschillende buurtbijeenkomsten, waarbij de plannen werden gedeeld. Ook spraken ze tijdens die buurtbijeenkomsten over de impact die dit project met zich meebrengt zodat de bewoners op de hoogte zijn. Wim zal in de voorbereiding, aanbesteding en realisatie een leidende rol nemen richting de aannemer. Om er zo voor te zorgen dat het project binnen het gestelde budget en tijd gerealiseerd wordt. 

Hagelkruisweg Deurne

In het geval van de Hagelkruisweg worden hemelwaterafvoeren van woningen afgekoppeld en aangesloten op het hemelwatersysteem. Het gemengde riool wordt vervangen door een gescheiden systeem. Bij zware buien voert het water in de nieuwe situatie af naar ondergrondse opvang, waardoor de kans op wateroverlast drastisch afneemt. 

Heb jij interesse in een dergelijke rol bij een gemeente? Of wil je aan de slag als wegbeheerder, toezichthouder of directievoerder? Neem dan contact op met projectmanager Peter Matheij via 06 465 91 994, hij bespreekt graag samen met jou de mogelijkheden.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.