FORTEC-specialisten leveren een bijdrage aan de energietransitie

FORTEC-specialisten zorgen dagelijks voor een betrouwbaar en veilig energienet. In diverse rollen zetten zij hun specialisme in bij Enexis.

FORTEC-specialisten bij Enexis

Daniël van Ginneken is sinds 2013 werkzaam voor FORTEC. Door begeleiding vanuit FORTEC heeft hij zich ontwikkeld van tekenaar tot medewerker engineering. “Midden in de economische crisis kwam ik in contact met FORTEC. FORTEC heeft geluisterd naar mijn wensen en ambities. Mijn loopbaan is hierdoor in positieve zin beïnvloed,” aldus Daniël. Lees hier welke mogelijkheden Daniël via FORTEC bij Enexis heeft gekregen en hoe hij zichzelf blijft ontwikkelen.

“Ik ben trots dat ik als medewerker engineering een directe bijdrage lever aan de energietransitie in mijn eigen woonomgeving. Als medewerker engineering ben ik de schakel tussen de monteur en de uitvoerder. Zo onderhoud ik het contact met gemeenten bij de aanvraag van vergunningen, bestel materialen en verwerk netontwerpen. Daarnaast ondersteun ik nieuwe medewerkers door het geven van uitleg over systemen en procedures,” aldus Daniël.

De enthousiaste verhalen van Daniël zorgde ervoor dat Ben Havermans, een goede vriend van Daniël, na een adviesgesprek bij FORTEC ook de keuze voor FORTEC maakte. “Bij mijn sollicitatie heb ik mijn ambities uitgesproken om door te groeien. Op dat moment werd er gezocht naar een medior tekenaar bij Enexis. Via FORTEC heb ik de kans gekregen om een opleidingsprogramma te doorlopen. En inmiddels ben ik doorgegroeid tot team tekenaar. In deze rol draai ik niet alleen grote projecten, maar voel ik me ook onderdeel van het team!”

Energienetwerk van de toekomst
Nieuwe energiebronnen worden in Nederland toegepast. Dit zorgt ervoor dat Enexis bezig is met het ontwikkelen van het energienetwerk van de toekomst. Focus hierbinnen ligt op het betrouwbaar en betaalbaar houden van de energievoorziening.

FORTEC-specialist Johan de Beer denkt als medewerker engineering mee over het energienetwerk van de toekomst. Door technische ontwikkelingen veranderen vraag en aanbod van energie. Nieuwe energiebronnen zoals zonnepanelen en windmolens zorgen ervoor dat netwerkuitbreidingen nodig zijn.

“Er zijn talloze mogelijkheden bij Enexis. De projecten in Eindhoven zijn te definiëren in de volgende takken: netwerkuitbreidingen, reconstructies, hoogbouw, maatwerk en gassaneringen. Ik zorg ervoor dat een project efficiënt en volgens plan wordt uitgevoerd. Zo plan ik werkzaamheden, teken ondergrondse infrastructurele ontwerpen uit en vraag vergunningen aan,” aldus Johan.

Ook Anna Iskes is blij met haar keuze voor FORTEC. Anna doet de intake van particuliere klanten, verwerkt de technische administratie en onderhoudt het contact met klanten op de afdeling Standaard Aansluitingen in Roosendaal. “Er hangt een familiaire sfeer op de vestiging. Ik voel me hier prettig en onderdeel van het team,” aldus Anna.

Wil jij een bijdrage leveren aan het realiseren van klimaatdoelen? Of dit nu is in de rol van administratief medewerker, veiligheidskundige, tekenaar of engineer. Het is allemaal mogelijk bij onze opdrachtgevers. Bekijk eens de vacature van traineeship engineering of junior tekenaar infrastructuur. Heb je vragen over de mogelijkheden, neem dan contact op met Monique Polman via 06 278 81 447 of m.polman@fortec.nl

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.