FORTEC-specialisten verhogen het veiligheidsbewustzijn

veiligheidsladderOnlangs zijn twee specialisten bij FORTEC gestart om een tweetal aannemers te ondersteunen bij het proces om hoger in de veiligheidsprestatieladder te komen. De veiligheidsprestatieladder stimuleert het veiligheidsbewustzijn en veilig handelen. Het doel is het terugdringen van het aantal onveilige situaties met minder incidenten tot gevolg. De veiligheidsladder verdeelt het veiligheidsbewustzijn en -gedrag over 5 laddertreden. Hoe meer verantwoordelijkheid, reflectie en investeringen in veiligheid hoe hoger de score. Voor FORTEC-KVM-specialisten een veel gebruikte tool, om veiliger te werken en bewustzijn te creëren, zowel op de werkvloer als bij het management. De twee organisaties waarbij de FORTEC-specialisten de trappenstijging gaan begeleiden, hebben als doel om naar trede 3 te geraken.

Een ander project wat onlangs is gestart is een sloop- en renovatieproject waarbij asbest een belangrijk component is. De veiligheidskundig adviseur is naast asbestdeskundige ook hoger veiligheidskundige, waardoor de koppeling tussen veilig werken met asbest en algehele veilige werkomstandigheden op het project gerealiseerd kunnen worden.

Opdrachtgevers komen met regelmaat terug bij FORTEC voor projectmatige ondersteuning, maar ook specialisten binden we graag aan onze organisatie door verschillende projecten te arrangeren, passend op hun specialisme. Zo is een ervaren middelbaar veiligheidskundige na afronding van zijn werkzaamheden bij een tunnelproject, deze maand weer gestart in een nieuwe fase van hetzelfde project. Hierin gaat hij waarborgen dat mensen veilig werken en coacht en ondersteunt hij collega’s om dit te blijven doen in deze laatste fase.

Dit is slechts een kleine greep uit onze nieuw lopende projecten binnen kwaliteit, veiligheid en milieu. Wil jij het veiligheidsbewustzijn van collega’s verhogen, V&G-plannen ontwikkelen, RI&E’s opstellen of collega’s coachen op het gebied van veiligheid? Neem eens kijkje bij onze openstaande vacatures  of neem contact op met Shereen van den Boogaard via s.vandenboogaard@fortec.nl of 06 253 57 738. 

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.