FORTEC start met tweede LEAN-opleidingstraject

Na een succesvol eerste Lean-traject afgelopen winter, is in mei de tweede groep gestart aan hun Yellow Belt opleiding. Binnen één maand specialiseren KVM- en VTH-specialisten zich tot Lean-specialist. Het opleidingstraject bestaat uit 5 trainingsavonden. Deelnemers hebben deze week de 4e training afgerond en zijn erg positief. Na de eerste training merkten specialisten al zaken op die direct verbeterd konden worden binnen de organisatie.

“De kennis die ik tot dusver heb opgedaan kan ik direct toepassen in de praktijk. Tijdens de trainingen is me duidelijk geworden dat, in de hiërarchische organisatie waarbinnen ik werkzaam ben, ik het management mee moet krijgen. Zonder draagvlak vanuit het management worden processen niet aangepast. De komende tijd ga ik daarom meer aandacht besteden aan het gesprek over veiligheid met mijn teamleider,” aldus Jacqueline, veiligheidskundige bij FORTEC.

Yellow Belt

Lean management is pas succesvol als het management achter de methode staat en Lean onderdeel wordt van de organisatie. Onze specialisten leren mogelijke oorzaken in kaart te brengen om vanuit daar problemen structureel aan te pakken en op te lossen. Daarbij leren zij verspillingen te reduceren met als doel kwaliteit te verbeteren, processen te stroomlijnen en in- en externe klanttevredenheid vergroten.

“Het is me nu duidelijk waar de verspillingen zitten binnen de organisatie. De vervolgstap is het proces goed in kaart te brengen, zodat ik het management kan overtuigen van een efficiëntere werkwijze,” aldus Bart, veiligheidskundige bij FORTEC.

Tijdens de derde training leerden de deelnemers om te brainstormen. Een techniek om snel en effectief nieuwe verbetervoorstellen op tafel te krijgen.

Lean-opleidingstraject“Ik dacht dat we al erg efficiënt werkten, maar ik zie nu dat zaken nog makkelijker of sneller kunnen. Zodra ik terug ben op kantoor plan ik een brainstormsessie in met collega’s, zodat we bepaalde werkwijzen kunnen aanpakken en verbeteren”, aldus Mariska, toezichthouder bouw bij FORTEC.

Benieuwd hoe jij je als specialist kan ontwikkelen bij FORTEC? Neem dan contact op met Cleo van Os, recruiter KVM bij FORTEC via 06 558 28 591 of via c.vanos@fortec.nl.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.