FORTEC toezichthouders bouw bezoeken regiodag bouw- en woningtoezicht

Onze toezichthouders bouw, Mariska van de Westelaken, Wil van Gemert en Edwin Lubberink, bezochten samen met Marvin Fonteijn en Bas van Dael van team VTH de regiodag van Bouw- en Woningtoezicht. Een vakinhoudelijk evenement, waar onder andere de wijzigingen in het bouwbesluit, wetgeving en wet private kwaliteitsborging voor het bouwen centraal stonden.

“Het was een leerzame dag. Je komt erachter waar je voor jezelf staat en op welke punten er nog ontwikkelmogelijkheden zijn. Ik heb veel opgestoken van deze dag en duidelijk nog aspecten waar ik me verder in ga verdiepen!” Aldus FORTEC-specialist Wil van Gemert.

De volgende thema’s stonden centraal:

  • Omgevingswet, met speciale aandacht voor vergunningen en vergunningsvrij bouwen.
  • Wet private kwaliteitsborging. Deze wet is 14 mei aangenomen, met als doel de kwaliteit van bouwwerken te verbeteren en de positie van de eindgebruiker te versterken.
  • Bouw- en sloopveiligheid. Een belangrijk punt, aangezien er nog steeds fouten bij bouwplaatsen en sloopwerken worden gemaakt.
  • Het bouwbesluit 2012. Dé leidraad voor bouwend Nederland voor vergunningverleners en toezichthouders. Per 1 juli 2018 zijn er wijzigingen aangebracht, tijdens de regiodag stonden die wijzigingen centraal.

“Nieuwe informatie krijgen en de laatste nieuwtjes uit je vakgebied horen is altijd prettig. We betrekken onze FORTEC-specialisten hierbij, zodat zij deze kennis toe kunnen passen in hun dagelijkse werkzaamheden. Juist voor toezichthouders is deze up-to-date-kennis van belang, want zij hebben veel te maken met de actuele wet- en regelgeving. Voor mij is deze informatie van belang, omdat ik hierdoor op de hoogte blijf van alle ontwikkelingen in de markt.“ Aldus Marvin Fonteijn. 

Wil je weten welke mogelijkheden FORTEC voor jou heeft op het gebied van toezichthouder bouw, neem dan contact op met Marvin Fonteijn.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.