FORTEC VTH-projectmanager Camiel Lentjes ervaart specialisme op locatie in de Botlek

FORTEC VTH-projectmanager Camiel Lentjes ervaart specialisme op locatie in de BotlekVTH-projectmanager Camiel Lentjes liep deze week mee met FORTEC-specialist Albert van der Linden tijdens een milieucontrole in het havengebied van Rotterdam. Het bezochte bedrijf, Botlek Tank Terminal (BTT), is een milieu-inrichting die valt onder het Besluit Risico’s Zware Ongevallen, een zogenaamde BRZO-inrichting. BTT slaat vloeibare bulkproducten op en over voor haar klanten. Hierbij gaat het om vloeistoffen zoals diesel en benzine, maar ook oliën. Albert controleert die dag namens de omgevingsdienst het bedrijf op diverse voorschriften uit de milieuvergunning en gaat daarbij na of het bedrijf de milieuvoorschriften correct naleeft. Albert neemt VTH-projectmanager Camiel Lentjes mee tijdens zijn controle.

FORTEC VTH-projectmanager Camiel Lentjes ervaart specialisme op locatie in de BotlekCamiel: “Ik ken Albert als een zeer ervaren industrieel toezichthouder milieu, die al een aantal jaar voor FORTEC werkt. Albert weet precies waar hij het over heeft. Hij is vakinhoudelijk sterk en houdt altijd het doel van een controle voor ogen, daarom wist ik dat Albert de juiste specialist is voor dit project. Zelf ga ik regelmatig mee met onze specialisten, zodat ik hun specialisme in de praktijk kan ervaren en nog beter begrijp waar zij mee bezig zijn. Deze keer ben ik met Albert mee tijdens zijn milieucontrole bij een BRZO-inrichting”.

FORTEC VTH-projectmanager Camiel Lentjes ervaart specialisme op locatie in de BotlekTijdens de milieucontrole controleert Albert diverse specialistische onderdelen variërend van olie-, water- en slibafscheiders en lozingspunten tot aan de opslag van vloeistoffen van en naar de opslagtanks. Tevens controleert Albert aspecten zoals de emissie van stoffen, aangebrachte energiebesparende maatregelen als ook de borging van diverse (veiligheids-)maatregelen. Na een uitgebreide controle rondt Albert de controle ’s middags af met een eerste terugkoppeling van zijn bevindingen.

Camiel: “Indrukwekkend om te zien hoeveel specialistische kennis bij een dergelijke controle komt kijken. Daarnaast vind ik het erg leerzaam om met een vakinhoudelijke VTH-specialist mee te lopen en de kennis en ervaring van in dit geval Albert in de praktijk te zien”.

Zie jij zo’n opdracht als toezichthouder milieu ook wel zitten en wil jij ook, net als Albert, onderdeel uitmaken van het FORTEC-team? Neem contact op met Camiel Lentjes via c.lentjes@fortec.nl of 06 558 28 591.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.