FORTEC zorgt voor focus op risicovolle asbestzaken

De laatste jaren is er een toename van ingediende sloopmeldingen met asbesthoudende toepassing bij gemeenten. Deze stijging zorgt voor een enorme toename aan adviesvragen bij de omgevingsdiensten. Dit resulteert in een hoge werkdruk en steeds meer administratieve werkzaamheden voor toezichthouders asbest. Hierdoor komen zij steeds minder toe aan het uitvoeren van controles bij asbestsaneringen, het leukste en belangrijkste aspect van hun functie. Daarnaast is er minder tijd dan gewenst voor de moeilijkere inventarisatierapporten die risicovoller worden ingeschat. 

FORTEC-specialist ontzorgt team asbest van administratie

Asbest specialist Kees DonDoor de inzet van een administratief juridisch medewerker asbest binnen het asbestteam van de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) pakt FORTEC dit probleem aan bij de ODBN. Het asbestteam is ontzorgd van administratieve taken, waardoor toezichthouders asbest zich volledig kunnen focussen op risicovolle asbestzaken. De rol van administratief juridisch medewerker wordt bij ODBN ingevuld door FORTEC-specialist Kees Don. Hij ontzorgt het team op een drietal disciplines:

  1. Hij ontzorgt de beoordelaars door het verzorgen van de informatiestroom naar de gemeenten van de minder complexe inventarisaties;
  2. De toezichthouders worden ontzorgd doordat Kees terugkoppeling geeft aan de gemeenten over welke inspecties niet uitgevoerd zijn op zaakniveau;
  3. Daarnaast ontzorgt Kees de administratief toezichthouders door het toetsen van de stortbronnen en vrijgaven op volledigheid en inhoud. Bij de vrijgaven gebeurd dit conform de NEN2990 en conform artikel 1.33 van het Bouwbesluit. 

Doordat Kees van A t/m Z betrokken is bij het proces weet hij direct de aandachtspunten boven tafel te brengen. Hierdoor krijgen zijn asbestcollega’s de mogelijkheid het werk op te pakken met de meeste risico’s.

Benieuwd naar de ervaringen van het asbestteam van de OBN? Of benieuwd wat FORTEC voor jouw asbestteam kan betekenen door de inzet van specialisten? Neem dan contact op met Björn Borrenbergs, projectmanager VTH, via 06 213 70 388 of b.borrenbergs@fortec.nl voor een vrijblijvende afspraak.

 

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.