Groeien in je vak

Via via werd ik een tijdje geleden geattendeerd op het IMPACT-programma van FORTEC. Een vriend had op LinkedIn gezien dat FORTEC een speciaal programma had ingericht om commercieel talent te ontwikkelen. Ik was me op dat moment aan het oriënteren op de arbeidsmarkt en het IMPACT-programma sprak me direct aan. Ik werkte reeds in de arbeidsbemiddeling maar veelal op afstand (telefonisch) van de kandidaten en opdrachtgevers.

Ontwikkelmogelijkheden

Bij FORTEC staan de specialisten centraal in de dienstverlening en daarmee is juist het contact heel persoonlijk en dat geldt natuurlijk ook voor de interactie met de opdrachtgevers. Daar lagen dus twee ontwikkelmogelijkheden voor mij. Daarnaast hecht FORTEC veel waarde aan de ontwikkeling van de vaktechnische kennis van het segment waarin je actief bent: ontwikkelmogelijkheid nummer drie. Die combinatie sprak mij enorm aan en dus ben ik met veel plezier aan het programma gestart binnen het vakgebied VTH; Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving.

Een eigen verhaal bouwen

Meteen vanaf het begin van het programma hebben we gewerkt aan het ontwikkelen van alle genoemde competenties en vaardigheden. We zijn gestart met onszelf ‘te ontleden’ en vervolgens in teamverband ook FORTEC als organisatie te ontleden om dan met al die onderdelen een passend, maar wel eigen, verhaal te bouwen. Een verhaal waarmee je jezelf én de organisatie neer kunt zetten richting opdrachtgevers en specialisten.

VTH vaktechniek

Het ontwikkelen van de vaktechnische kennis loopt daaraan parallel via een aantal sporen: natuurlijk begint het met de overdracht van kennis door de interne collega's. Zij lopen al jaren in VTH-land rond en kennen de belangrijkste ontwikkelingen. Vervolgens heb ik een reeks gesprekken gevoerd met de vaste FORTEC VTH specialisten. Die hebben vanzelfsprekend een enorme schat aan ervaring in het vakgebied en de verschillende richtingen daarbinnen, zoals milieu, bouw, bodem en asbest. Daarnaast organiseren we regelmatig vaktechnische evenementen, waar ik met interne en externe VTH-ers van gedachte kan wisselen. Ik heb me voorgenomen de opgedane kennis te vangen in een presentatie voor toekomstige IMPACT-collega's. Die zijn dan straks nog sneller up-to-speed.

FORTEC - Marvin Fonteijn

Nieuwe invalshoeken

Mijn doel voor de komende tijd is zelfstandig worden in de commerciële rol, en vakvolwassen in het werkterrein VTH. Het IMPACT-programma voldoet wat dat betreft volledig aan mijn verwachtingen. Er valt altijd wat te leren en er zijn altijd weer nieuwe invalshoeken. Handigheden waar ik zelf niet direct aan gedacht zou hebben, maar die de coach Erik, de coördinator Willeke en/of de collega's toch steeds op het juiste moment weer onder de aandacht brengen.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.