"Ik vind FORTEC keigoed!"

Fortec-specialist | Dirk van den BoschDirk van den Bosch (24 jaar) is via FORTEC als uitvoerder gedetacheerd bij Enexis. Hier realiseert hij projecten op het gebied van gassaneringen. “Alle oude gietijzeren leidingen die buiten liggen, moeten worden vervangen voor nieuwe slagvaste pvc leidingen.
Zo zorgt Enexis ervoor dat het energienetwerk betrouwbaar blijft voor haar klanten en kan ze voorzien in de vraag naar een beter energienetwerk”, aldus Dirk. “Hierbij heb ik een coördinerende rol.”

Regelwerk

Enexis beheert het energienetwerk in een groot gedeelte van Nederland. Ze zorgen voor het transport van gas en elektriciteit van energieleveranciers naar huizen en bedrijven. Door het onderhouden en vernieuwen van stroomkabels en gasleidingen zorgt Enexis ervoor dat het aantal storingen tot een minimum beperkt blijft.

Dirk vertelt over zijn werkzaamheden: “Binnen worden de plannen gemaakt. Wij maken er dan werktekeningen van, zorgen voor de uitvoering, controleren het werk en leveren het werk weer op. Ik zorg dus voor de vertaling van de plannen naar het resultaat dat buiten in de grond ligt. Het is veel meer regelwerk en leiding geven dan ik verwachtte. Je komt dan ook met diverse partijen in aanraking, zoals klanten, gemeentes, aannemers en collega’s, waarmee je allemaal het zelfde doel wilt bereiken: een betrouwbaar energienetwerk. Dat is erg leuk en maakt het werk afwisselend.”

Dat beetje extra

FORTEC kent de markt van ondergrondse infrastructuur zeer goed. Enexis is een van de partners van FORTEC op dit gebied. De goede samenwerking wordt mogelijk gemaakt door veel waarde te hechten aan persoonlijke relaties en net dat beetje extra te doen. Dirk kan dit onderschrijven: “Alles is goed geregeld, ze staan altijd voor je klaar. Ik vind FORTEC keigoed!”

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.