Implementatie ISO 45001 organisaties binnenkort van start

ISO 45001 is de opvolger van OHSAS 18001 - FORTEC alleen voor specialisten

 

Dat de OHSAS 18001-norm wordt vervangen door de ISO 45001 wist je al. Sinds 2013 zijn de ontwikkelingen hiervan in volle gang en naar verwachting zal de implementatie hiervan eind 2017 afgerond zijn. Medio 2018 zal de start gemaakt kunnen worden door organisaties waarbij zij drie jaar de tijd hebben voor de implementatie.

Een Arbo-managementsysteem helpt bij het identificeren, evalueren en verkleinen van de gevaren en risico’s binnen organisaties als het gaat om fysieke belasting, fysieke omstandigheden en machineveiligheid. De eisen voor dit managementsysteem zijn nu nog geborgd in de OHSAS 18001. Door goede borging van de vereisten en de juiste vertaling hiervan in de organisatie, vergroot de veiligheid en gezondheid in de organisatie.

Specialisten van FORTEC zijn dagelijks bezig het Arbo-managementsysteem te implementeren, te optimaliseren en de zaken die hierin verwerkt zijn uit te dragen. Ook zij zullen de vertaalslag moeten gaan maken richting de nieuwe ISO 45001-norm. Geadviseerd wordt om hier tijdig mee te starten. Een logisch moment daarvoor is na de publicatie van de nieuwe norm en vóór de hercertificering van de organisatie.

FORTEC is gespecialiseerd in het vakgebied KVM en ondersteunt specialisten bij het vinden van een nieuwe uitdaging. Krijg jij energie van het verder ontwikkelen van het veiligheidsbeleid? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging of een volgende stap in je carriere? Neem dan contact op met een van onze gespecialiseerde projectmanagers op KVM
via 040 - 294 68 86 of mail je CV naar vacatures@fortec.nl.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.