John Lemmens zet veilige werkomgeving centraal

FORTEC-specialist John Lemmens is EHS coördinator bij CoorsTek. Een bedrijf waar veel technologische ontwikkelingen plaatsvinden, nieuwe producten tot stand komen en specifieke technologieën, zoals membraan, een grote rol spelen. “Een veiligheidskundige kan hier echt zijn hart ophalen. De afwisseling in de productieomgeving, machineveiligheid, explosieveiligheid en omgaan met gevaarlijke stoffen komen hier allemaal voor.” Aldus John Lemmens.

Naast de standaard werkzaamheden die hij doet, is hij regelmatig betrokken bij nieuwe projecten. “Denk aan arbo, maar ook milieuvergunningen, het registreren van incidenten en onveilige situaties of in het ergste geval een bedrijfsongeval. Daarnaast hou ik me bezig met het inrichten van ruimten als er een nieuw productieproces ingevoerd wordt en geef ik advies over de PBM’s.”

De komende tijd staan er nog een paar grote projecten op de planning voor John. Zo gaat hij onder andere de RI&E actualiseren en zijn ze bezig met de implementatie van een nieuw programma, waarbij ze efficiënter op de hoogte gebracht worden van gevaarlijke stoffen of situaties. “Juist het uitvoerend personeel moet goed op de hoogte zijn van een veilige werkomgeving. Door bijvoorbeeld instructies bondig en boeiend te maken, gaan veiligheidsregels meer leven binnen de hele organisatie.” 

Zijn bedrevenheid, enthousiasme en vakkundige kennis maken John een echte FORTEC-specialist. Wil jij net als John jouw veiligheidskundige specialisme inzetten? FORTEC komt graag met MVK’ers en HVK’ers in contact om mogelijkheden te bespreken. Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Erik Veldman, projectmanager KVM, via e.veldman@fortec.nl of 06 552 82 791.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.