Kennis opdoen vanuit de praktijk

VTH projectmanager Bas van Dael is dagelijks in gesprek met (toekomstige) FORTEC-specialisten én -opdrachtgevers. Bouw- en woningtoezicht is in het vakgebied VTH een actueel onderwerp. "Ik ervaar dagelijks in gesprekken dat de vraag vanuit onze opdrachtgevers naar specialisten vele malen groter is dan het aantal specialisten die hiervoor beschikbaar zijn." Aldus Bas. 

Ter verdieping van het vak VTH, liep Bas een dag mee met FORTEC-specialist Maikel van Vught. Sinds februari is Maikel werkzaam als toezichthouder bouw bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB). Voor de gemeenten Deurne en Son & Breugel is het zijn taak om het toezicht op de werkvoorraad van achterstallige vergunningen op orde te brengen. Daarnaast worden nieuw verleende vergunningen direct in het toezicht meegenomen. 

Maikel van Vught

"Mijn ervaring en kennis die ik heb opgedaan tijdens de praktijkdag met Maikel is van grote toegevoegde waarde in mijn gesprekken met toezichthouders bouw, (toekomstige) opdrachtgevers of specialisten. Zo heb ik nu beter inzichtin de inhoud van de functie van toezichthouder en de benodigde competenties en kwaliteiten voor deze functie. Daarnaast weet ik nu hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Deze kennis ga ik inzetten om een nog betere connectie maken tussen opdrachtgever en specialist." Aldus Bas van Dael.

Benieuwd hoe de dag van Maikel en Bas eruit zag? Lees hier het hele artikel.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.