Lean-trainingen wederom met succes afgerond!

Recentelijk hebben we met een enthousiaste groep de Lean-training afgerond. Inmiddels was dit de derde keer dat deze training gegeven is en de reacties blijven positief! Tijdens de vijf trainingsavonden die volledig in het teken staan van Lean, specialiseren KVM- en VTH-specialisten zich tot echte Lean-specialisten. Wat houdt het in, hoe pas je het toe en hoe creëer je draagvlak in je eigen organisatie? Met deze vraagstukken zijn de deelnemers ook deze keer weer aan de slag gegaan.

Vorige week hebben alle deelnemers de training met succes afgerond en het Lean Six Sigma Yellow Belt certificaat behaald. Tijdens de training werd al snel duidelijk waar de knelpunten in organisaties zitten en wat er verbeterd kan worden. Wibo Feenstra, werkzaam als Hogere Veiligheidskundige bij Van Wijnen Noord-Oost, vertelt:

In de functie van veiligheidskundige ben je bezig met het voorkomen van ongevallen. Leidinggevenden behoren de corrigerende en preventieve maatregelen te nemen, maar de analyse hier naartoe kan beter worden ingevuld door iemand die het hele proces kent. Vaak moet je de verbeteringen zoeken binnen de processen in de organisatie. De Lean-training geeft je handvatten om de verbeteringen beter te kunnen duiden, zodat daar ook draagvlak voor komt.

Lean-werken is pas echt succesvol als het door de gehele organisatie gedragen wordt. Mogelijke oorzaken van problemen in kaart brengen en vanuit daar problemen structureel aanpakken, maakt het creëren van draagvlak in een organisatie eenvoudiger. Hier lag tijdens de trainingen dan ook de focus op. Daarnaast hebben ze geleerd verspillingen te reduceren met als doel kwaliteit te verbeteren, processen te stroomlijnen en in- en externe klanttevredenheid vergroten. Wibo gaat verder:

In de uitoefening van mijn functie zie ik de formulering van de preventieve maatregelen te vaak gericht op de korte termijn. Door verschillende situaties te analyseren kan ik nu signaleren waar de pijn in het proces is ontstaan. Door slechts een kleine wijziging in het proces te verwerken, bereik je op de langere termijn een positief effect in de ongevallencijfers. Door deze training heb ik nu de juiste kennis en vaardigheden om de pijnpunten binnen onze organisatie aan te pakken, natuurlijk met het benodigde draagvlak daarvoor.

Wil jij ook graag leren om problemen in processen te herkennen, mogelijke oorzaken in kaart te brengen en vanuit daar problemen structureel aanpakken en op te lossen? Neem telefonisch contact op met Cleo van Os via 06 558 28 591 of stuur een mail naar c.vanos@fortec.nl.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.