Luisteren en doorvragen

Ik heb een aantal jaren gewerkt in het bankwezen als financieel adviseur hypotheken. Wat me in die rol aansprak was het klantcontact en het vertalen van de klantwens naar de producten en diensten. Ik zocht echter een functie waarin ik meer vrijheid krijg om zelf invulling aan mijn rol te geven en waar ik meer verantwoordelijkheid krijg. Om die reden sprak de rol van recruiter binnen het IMPACT-programma mij direct aan. Je mag heel zelfstandig te werk gaan. Sterker nog, dat wordt van je verwacht.

 

Stap voor stap

Je krijgt daarbij alle begeleiding gedurende het gehele traject, om zo je persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van je competenties te waarborgen. Dat gebeurt in het IMPACT-programma stap voor stap en begint met de basisvaardigheden rondom recruitment. Vervolgens ga je veel specialisten spreken en zorg je dat je steeds beter je specifieke vakgebied gaat doorgronden. Het nabellen van referenties helpt daar goed bij. Ook ga je veel op klantbezoek, wat enorm leuk is om te doen. Je inventariseert vaak met de manager of HR het capaciteitsvraagstuk en gaat daarna je zoektocht verder uitzetten om uiteindelijk een passende specialist te vinden. Daarbij kijken we niet alleen naar het resumé maar ook naar de softskills van onze specialisten. Dit doen we aan de hand van de kleurenmethode van Graves. Op die manier kunnen we goed de drijfveren en competenties van de specialist achterhalen.

 

On-the-job begeleiding

Omdat ik iets later in het IMPACT programma ben ingestapt dan de rest, heb ik een inhaalslag te maken qua trainingen. De eerste trainingssessie was daarom 1-op-1 met de trainer. Veel persoonlijke aandacht, maar dat maakt het ook intensief en extra doeltreffend. De coaching daarna is vooral on-the-job met Willeke Broekman, de coördinator van het IMPACT programma, en onze coach Erik Veldman. Ik vind het enorm prettig dat zij beide staan opgesteld om ons te begeleiden.

 

Snel en direct

De verwachtingen die ik had bij een kleinere, maar snelgroeiende organisatie kloppen volledig. We kunnen hier snel beslissingen maken en zo meer voor elkaar krijgen. Dat werkt efficiënt en effectief. De werkomgeving is minder anoniem en directer dan bij een grotere organisatie. De sfeer in het team is dan ook erg goed. De vaste vrijdagmiddagborrel draagt daar extra aan bij.

 

Verwachtingen overtroffen

Op veel vlakken overtreft het IMPACT programma mijn verwachtingen. De test aan het begin van het traject is erg uitgebreid. Je persoonlijke competenties worden in kaart gebracht en gematcht met datgene wat nodig is om je functie goed te kunnen vervullen. Uit mijn test blijkt dat ik een pionier en ondernemer ben en voor 97% de competenties bezit waarmee ik fit-for-the-job ben. Ik ga me verder ontwikkelen in het actief luisteren en het doorgronden van de informatie om te zorgen dat specialisten vanuit hun intrinsieke motivatie hun keuzes maken, in plaats van de specialisten te overtuigen met mijn verhaal. Om die intrinsieke motivatie boven water te krijgen komen de vaardigheden luisteren en doorvragen goed van pas.

Het allermooiste in mijn werk bij FORTEC is dat geen dag hetzelfde is. Dat komt door de vrijheid en autonomie die ik heb in mijn rol en de dynamiek die bij die rol hoort. De sfeer is goed, de communicatie is open en ik leer constant bij. Kortom, een reis vol met IMPACT!

 

IMPACT

Wil jij ook je talenten ontwikkelen binnen het IMPACT-programma? Volg #IMPACT of neem contact op met mij of één van mijn collega’s!

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.