"Mijn vak als veiligheidskundige blijft een uitdaging. Het is continu leren en verbeteren", aldus FORTEC-specialist Tjark van den Brink

Ruim 2,5 jaar geleden startte Tjark van den Brink als veiligheidskundige bij FORTEC. Dagelijks staat hij bij BAM FM voor de uitdaging de resultaten van de organisatie te verbeteren. Tjark dient als vraagbaak voor medewerkers als het gaat om veiligheid-gerelateerde vragen en biedt hiervoor oplossingen.

Beheer en onderhoudsproces bij BAM FM
Tjark is het perfecte voorbeeld van een FORTEC-specialist die zichzelf blijft uitdagen en ontwikkelen. “Oorspronkelijk ligt mijn expertise in de bouw- en railbranche, maar binnen BAM FM ben ik actief in het beheer en onderhoudsproces op het gebied van bouwkunde, installatie- en elektrotechniek. BAM FM voert werkzaamheden uit aan- en in  gebouwen. Hierbij is het belangrijk dat tijdens het beheer en onderhoudsproces de organisatie en hun medewerkers ongestoord hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Dit levert nieuwe ervaringen, inzichten en risico's op, waardoor mijn vak een uitdaging blijft. Het is continu leren en verbeteren.”

Tjark vd Brink

In 2016 startte Tjark op het hoofdkantoor van BAM FM om invulling te geven aan de QHSE structuur die toen nog niet bestond. Sinds een jaar is hij verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen op het gebied van veiligheid en kwaliteit op projecten waar BAM FM beheer- en onderhoudswerkzaamheden uitvoert. “Hiervoor rouleer ik wekelijks tussen twee overheidspanden in Den Haag, een ziekenhuis in Zwolle en meerdere overheidsgebouwen in de gemeente Tilburg. Vanwege de vorm van het contract en de behoefte van de opdrachtgever levert dit een grote diversiteit op in werkzaamheden, waarbij de invulling van de rol per locatie verschillend is.”

FORTEC Lean-opleidingstraject 
Persoonlijke ontwikkeling staat bij FORTEC centraal. Dat Tjark zich continu ontwikkelt heeft hij onder andere laten zien tijdens het FORTEC Lean-opleidingstraject. “Starten bij FORTEC bleek een goede keuze. Ik werk met veel plezier en FORTEC blijft me uitdagen. Onlangs heb ik het Lean-opleidingstraject afgerond, waardoor ik mijn Yellow Belt certificaat heb behaald. De FORTEC Lean-trainingen bieden geweldige inzichten over hoe veiligheid verbetert kan worden door te onderzoeken waar de oorzaken van (veiligheids)problemen liggen en hoe draagvlak kan worden gecreëerd voor de oplossing. Ik weet nu hoe ik de kern van het probleem kan aanpakken en de kans op succes kan vergroten. Maak oplossingen waar mogelijk zo klein en eenvoudig mogelijk, zodat ze makkelijk uitvoerbaar zijn!” 

FORTEC heeft voor alle KVM-specialisten het LEAN-opleidingstraject georganiseerd. Binnen één maand zijn zij Lean-specialist geworden. Dankzij het behalen van hun Yellow Belt certificaat zijn zij in staat om problemen tot in de kern aan te pakken door het vinden van de hoofdoorzaak en het wegnemen hiervan.

Wil jij net als Tjark jezelf blijven ontwikkelen als veiligheidskundige? Bekijk hier onze KVM-vacatures of neem voor meer informatie contact op met Erik Veldman.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.