Minder nieuwe koopwoningen door capaciteitsproblemen

In het tweede halfjaar van 2016 daalde de woningverkoop van nieuwe woningen met vier procent ten opzichte van de eerste helft. Oorzaak hiervan is een nijpend te kort aan bouwruimte en capaciteitsproblemen bij gemeenten en bij bedrijven in de bouwkolom. Dit is de conclusie van de NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers naar aanleiding van hun Thermometer Koopwoningen.

FORTEC - nieuwbouwwoningverkoop daalt door capaciteitsproblemenEr zijn in 2016 wel drieduizend woningen meer verkocht dan in het jaar daarvoor, maar gezien de enorme vraag zou het aantal gemakkelijk 50.000 kunnen zijn in plaats van de opgeleverde 33.044 nieuwbouwwoningen. Door de crisis hebben gemeenten en bedrijven jarenlang zwaar gesaneerd en gereorganiseerd, waarbij plannen werden stilgelegd of op de lange baan geschoven. De NVB voorspelt dat het herstel daarvan een lange tijd in beslag neemt; procedures moeten worden gestroomlijnd en er moet worden gezorgd voor voldoende bouwgrond.

FORTEC herkent de problematiek. FORTEC ondersteunt zowel bouwondernemers als gemeenten bij capaciteitsvraagstukken met de inzet van respectievelijk bouwkundige specialisten en specialisten op het gebied van bijvoorbeeld bouwplantoetsing en vergunningverlening.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.